מתכונים חמים

סלט ירוק עם אגסים ביין, רוקפור ואגוזים

סלט פינוק, עמוס טעמים ומרקמים, שכיף לנשנש עם באגט טרי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט ירוק עם אגסים ביין (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לאגסים:
  • 6-5 אגסים
  • 2/3 בקבוק יין אדום
  • 2-1 מקלות קינמון
  • 2-1 כוכבי אניס
  • קליפות תפוז
  • לסלט:
  • חבילה לבבות חסה קרועים
  • 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • 3 כפות אגוזי מלך
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן
  • מיץ מחצי תפוז
  • 3 כפות יין מהבישול של האגסים
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האגסים: ביין עם התבלינים 20-15 דקות אחרי רתיחה או עד לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף 1/2-1/3 כוס סוכר או 2 כפות דבש. אני ויתרתי – האגסים היו מתוקים. אם יש זמן מניחים להם להצטנן ביין. ככל שיישבו בתוכו יותר זמן יקבלו טעם וצבע עמוק יותר.
  • 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מכינים את הסלט: מערבבים את החסה עם הרוטב, מפזרים רוקפור ואגוזים מעל.
  • עוד 3 רעיונות לשימוש באגסים ביין
  • מגישים אגס ביין פרוס למניפה לצד פאטה כבד עוף.
  • מגישים קוביות אגס ביין עם גלידה וניל.
  • מכינים קראמבל אגסים ביין – מניחים קוביות אגסים ביין בכלים אישיים, מפוררים עליהם פירורי בצק פריך, שקדים גרוסים ומרציפן קצוץ ושולחים לתנור להזהבה

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully