פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ירוק עם אגסים ביין, רוקפור ואגוזים

      סלט פינוק, עמוס טעמים ומרקמים, שכיף לנשנש עם באגט טרי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט ירוק עם אגסים ביין (נמרוד סונדרס)
      סלט ירוק עם אגסים ביין (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לאגסים:
      • 6-5 אגסים
      • 2/3 בקבוק יין אדום
      • 2-1 מקלות קינמון
      • 2-1 כוכבי אניס
      • קליפות תפוז
      • לסלט:
      • חבילה לבבות חסה קרועים
      • 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
      • 3 כפות אגוזי מלך
      • לרוטב:
      • 1/4 כוס שמן
      • מיץ מחצי תפוז
      • 3 כפות יין מהבישול של האגסים
      • 1 כף רכז רימונים
      • 1 כף דבש
      • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את האגסים: ביין עם התבלינים 20-15 דקות אחרי רתיחה או עד לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף 1/2-1/3 כוס סוכר או 2 כפות דבש. אני ויתרתי – האגסים היו מתוקים. אם יש זמן מניחים להם להצטנן ביין. ככל שיישבו בתוכו יותר זמן יקבלו טעם וצבע עמוק יותר.
      • 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
      • 3. מכינים את הסלט: מערבבים את החסה עם הרוטב, מפזרים רוקפור ואגוזים מעל.
      • עוד 3 רעיונות לשימוש באגסים ביין
      • מגישים אגס ביין פרוס למניפה לצד פאטה כבד עוף.
      • מגישים קוביות אגס ביין עם גלידה וניל.
      • מכינים קראמבל אגסים ביין – מניחים קוביות אגסים ביין בכלים אישיים, מפוררים עליהם פירורי בצק פריך, שקדים גרוסים ומרציפן קצוץ ושולחים לתנור להזהבה

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות