סלט שומר ופלחי תפוז
דדיה פרוזניאק, השף קונדיטור של רשת Buy The Way, משתף במתכון לסלט פלחי תפוז, שומר וצנוניות
עוגת תפוזים וסלט תפוזים, פרדס תפוזי השמוטי של חיים צחורי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל 2-4 סועדים:
- 1 ראש שומר חתוך לחצי וכל חצי פרוס דק מאוד
- 1 בצל סגול כנל
- 1 מלפפון פרוס דק מאוד
- 3-4 צנוניות פרוסות דק
- 2-4 תפוזים קלופים, מפולטים ,מגולענים
- לרוטב:
- 2 כפות חומץ יין איכותי
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 2-3 כפות מיץ תפוזים
- שערות שומר לקישוט
- 1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב
- 2. עורמים בקערה בינונית את התפוזים עם השומר ושאר הירקות.
- 3. לפני ההגשה שופכים בעזרת כף את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה