וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עלים ורוקפור

מתכון של השפית דגנית אזולאי

מתכון מאת: הארץ - פרינט

סלט עלים ורוקפור.
סלט עלים ורוקפור

מצרכים למתכון

  • לסלט:
  • שקית חסה מיקס (500 גרם)
  • 1 סלק גדול
  • 2 שומר בינוני
  • פלפל קלוי
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 5 פרוסות לחם ישן
  • לרוטב:
  • 50 מ"ל חומץ בלסמי
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
  • 1 כפית סילאן
  • 70 מ"ל שמן קנולה
  • 30 מ"ל שמן זית איכותי
  • 1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את השומר לפרוסות דקות לרוחב. את הסלק מחלקים לחצי, ואז פורסים דק דק. חותכים את הלחם לקוביות של 1X1 ס"מ.
  • 2. מכניסים את כל הירקות לתבנית, ומערבבים עם 1 כף סוכר ו-2 כפות שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל ומכסים בנייר כסף. מכניסים את הלחם לתבנית נפרדת, לא מכוסה.
  • 3. אופים את כל המרכיבים (הירקות והלחם) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מצננים במשך 20 דקות נוספות.
  • 4. מכינים את הרוטב בצד על ידי ערבוב של כל המרכיבים.
  • 5. מניחים בקערת סלט את עלי החסה השטופים, השומר, הסלק והפלפל. מערבבים עם הרוטב. מפזרים מעל את הקרוטונים שאפינו, ומגרדים גבינת רוקפור מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully