סלט סלק וגבינה כחולה
מתכון של השף רוברט קלוגר, מסעדת ננה-בר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תערובת הסלט:
- 1 סלק מבושל עד ריכוך, חתוך לקוביות קטנות
- 50 גרם גבינת גורגונזולה (המהדורה האיטלקית של הרוקפור), חתוכה לקוביות קטנות
- ½ כוס עלי בייבי
- ¼ כוס אגוזי מלך
- לרוטב:
- 1 כפית שמן אגוזים
- 1 כף חומץ חרז (חומץ שרי ספרדי)
- 1 כף סיידר תפוחים מצומצם
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
- 2. בקערה, מערבבים את הסלק, אגוזי המלך והגבינה עם שתי כפות רוטב.
- 3. מניחים את תערובת הסלט (שהיתה בקערה) על צלחת, מתבלים את עלי הבייבי ברוטב שנותר.