וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון צלוי עם סלט סלק

השף ירון קסטנבוים ממסעדת "פוד ארט" הנפלאה עם מתכון למנה המשלבת קלילות וכבדות: מצד אחד הסלמון הנימוח, מצד שני הטעמים הצלויים והמתקתקים של הסלק וגבינת הגורגונזולה

מתכון מאת: ירון קסטנבוים, מערכת וואלה

סלמון צלוי עם סלט סלק וגבינת גורגונזולה .. דניאל לילה
סלמון צלוי עם סלט סלק וגבינת גורגונזולה .

מצרכים למתכון

  • ל–4 מנות:
  • לדג:
  • 8 נתחי דג סלמון טרי ללא עור ועצמות במשקל 40 גר' כל אחד
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לסלט:
  • 12 פרוסות דקות של סלק טרי מבושל עם הקליפה במים, מקורר ומקולף
  • 2 כוסות תערובת עלי מיקרו ותבלין כגון: בזיליקום, סלק, בצל ירוק, כוסברה, ארגולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לוינגרט:
  • ½ בקבוק יין רקנאטי רוזה
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית, צולים את נתחי הסלמון כ–2 דקות מכל צד מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לנייר סופג.
  • 2. שמים את כל מרכיבי הסלט פרט לסלק בקערת ערבוב, מאזנים תיבול ושומרים בצד.
  • 3. לוויניגרט: שמים את כל החומרים בסיר נירוסטה קטן על אש בינונית ומצמצמים לכמות של ½ כוס ומקררים.
  • 4. בצלחת הגשה מסדרים פרוסות סלק, תערובת עלי סלט ופרוסת דג, מזליפים ווינגרט ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully