סלמון צלוי עם סלט סלק
השף ירון קסטנבוים ממסעדת "פוד ארט" הנפלאה עם מתכון למנה המשלבת קלילות וכבדות: מצד אחד הסלמון הנימוח, מצד שני הטעמים הצלויים והמתקתקים של הסלק וגבינת הגורגונזולה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל4 מנות:
- לדג:
- 8 נתחי דג סלמון טרי ללא עור ועצמות במשקל 40 גר' כל אחד
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לסלט:
- 12 פרוסות דקות של סלק טרי מבושל עם הקליפה במים, מקורר ומקולף
- 2 כוסות תערובת עלי מיקרו ותבלין כגון: בזיליקום, סלק, בצל ירוק, כוסברה, ארגולה
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 50 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לוינגרט:
- ½ בקבוק יין רקנאטי רוזה
- 1 כף סוכר
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
- קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית, צולים את נתחי הסלמון כ2 דקות מכל צד מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לנייר סופג.
- 2. שמים את כל מרכיבי הסלט פרט לסלק בקערת ערבוב, מאזנים תיבול ושומרים בצד.
- 3. לוויניגרט: שמים את כל החומרים בסיר נירוסטה קטן על אש בינונית ומצמצמים לכמות של ½ כוס ומקררים.
- 4. בצלחת הגשה מסדרים פרוסות סלק, תערובת עלי סלט ופרוסת דג, מזליפים ווינגרט ומגישים.