פילה סלמון בגלזורת רימונים
כל חג ראוי לקבל מנה שכזו אל השולחן: פילה של דג סלמון טרי, המזוגג בגלוזרה של רימונים ועגבניות שרי אדמדמות. מתוך הספר "רימונים-חגיגה של מתכונים" של אן קליינברג.
סלמון (צילום: יח"צ)
מחשבון המרות
- 2 כפות שמן שומשום
- 6 פילה סלמון
- 1/4 כוס יין לבן
- 3 כוסות רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/3 כוס מיץ רימונים
- 3 כפות שרי
- 1/4 כוס עלי ריחן טריים קצוצים
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 כפית זנגביל טרי, קלוף ומגורר
- 3/4 כוס גרגרי רימון
- עלי נענע טריים לקישוט
- 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- 2. מחממים את שמן השומשום במחבת על אש גבוהה מאוד. מוסיפים את פילה הסלמון וצורבים משני הצדדים, כדקה על כל צד. מורידים מהאש ומעבירים לתבנית אפייה.
- 3. מערבבים בקערה קטנה את היין ורוטב הסויה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. יוצקים את התערובת על פילה הסלמון ואופים בתנור כעשר דקות.
- 4. במחבת קטנה, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים יחדיו את מיץ התפוזים, מיץ הרימונים, השרי, הריחן, קליפת התפוז והזנגביל. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכמחצית והתערובת מסמיכה. מוסיפים מחצית מגרגרי הרימון, מערבבים ומבשלים דקה אחת נוספת. מורידים מהאש.
- 5. מסדרים את פילה הסלמון על גבי צלחות הגשה אישיות ויוצקים עליהן את הרוטב. בוזקים את גרגרי הרימון הנותרים, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה