פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פילה סלמון בגלזורת רימונים

      כל חג ראוי לקבל מנה שכזו אל השולחן: פילה של דג סלמון טרי, המזוגג בגלוזרה של רימונים ועגבניות שרי אדמדמות. מתוך הספר "רימונים-חגיגה של מתכונים" של אן קליינברג.

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      סלמון (יח
      סלמון (יח"צ)

      מצרכים

      • 2 כפות שמן שומשום
      • 6 פילה סלמון
      • 1/4 כוס יין לבן
      • 3 כוסות רוטב סויה
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • 1/3 כוס מיץ רימונים
      • 3 כפות שרי
      • 1/4 כוס עלי ריחן טריים קצוצים
      • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
      • 1/2 כפית זנגביל טרי, קלוף ומגורר
      • 3/4 כוס גרגרי רימון
      • עלי נענע טריים לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
      • 2. מחממים את שמן השומשום במחבת על אש גבוהה מאוד. מוסיפים את פילה הסלמון וצורבים משני הצדדים, כדקה על כל צד. מורידים מהאש ומעבירים לתבנית אפייה.
      • 3. מערבבים בקערה קטנה את היין ורוטב הסויה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. יוצקים את התערובת על פילה הסלמון ואופים בתנור כעשר דקות.
      • 4. במחבת קטנה, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים יחדיו את מיץ התפוזים, מיץ הרימונים, השרי, הריחן, קליפת התפוז והזנגביל. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכמחצית והתערובת מסמיכה. מוסיפים מחצית מגרגרי הרימון, מערבבים ומבשלים דקה אחת נוספת. מורידים מהאש.
      • 5. מסדרים את פילה הסלמון על גבי צלחות הגשה אישיות ויוצקים עליהן את הרוטב. בוזקים את גרגרי הרימון הנותרים, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -