מתכונים חמים

פילה סלמון בגלזורת רימונים

כל חג ראוי לקבל מנה שכזו אל השולחן: פילה של דג סלמון טרי, המזוגג בגלוזרה של רימונים ועגבניות שרי אדמדמות. מתוך הספר "רימונים-חגיגה של מתכונים" של אן קליינברג.

מתכון מאת: אן קליינברג, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלמון (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 6 פילה סלמון
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3 כוסות רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/3 כוס מיץ רימונים
  • 3 כפות שרי
  • 1/4 כוס עלי ריחן טריים קצוצים
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כפית זנגביל טרי, קלוף ומגורר
  • 3/4 כוס גרגרי רימון
  • עלי נענע טריים לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 2. מחממים את שמן השומשום במחבת על אש גבוהה מאוד. מוסיפים את פילה הסלמון וצורבים משני הצדדים, כדקה על כל צד. מורידים מהאש ומעבירים לתבנית אפייה.
  • 3. מערבבים בקערה קטנה את היין ורוטב הסויה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. יוצקים את התערובת על פילה הסלמון ואופים בתנור כעשר דקות.
  • 4. במחבת קטנה, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים יחדיו את מיץ התפוזים, מיץ הרימונים, השרי, הריחן, קליפת התפוז והזנגביל. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכמחצית והתערובת מסמיכה. מוסיפים מחצית מגרגרי הרימון, מערבבים ומבשלים דקה אחת נוספת. מורידים מהאש.
  • 5. מסדרים את פילה הסלמון על גבי צלחות הגשה אישיות ויוצקים עליהן את הרוטב. בוזקים את גרגרי הרימון הנותרים, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully