וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתחי דג נא עם מקפא ענבים

מתכון קייצי ויפהפה של השף יואב בלימן ממסעדת "לילה" שבתל אביב לנתחי דג נא, המונחים על מקפא ענבים, עם צ'ילי חריף ותאנים בשלות.

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

דג נא עם תאנים וצ'ילי של יואב בלימן. נמרוד סונדרס
דג נא עם תאנים וצ'ילי של יואב בלימן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם דג ים טרי, מפולט ונקי ללא העור (אינטיאס, פלמידה, לוקוס)
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • כוס ענבים אדומים קפואים
  • 30 מ"ל של מרטיני ביאנקו (או יין קינוח מתוק, לא חובה)
  • 8 תאנים בשלות פרוסות דק
  • מיץ משני לימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 50 גרם גבינת טולום (אפשר גם גבינת פטה כבשים)
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 1/2 פלפל צ'ילי (או בכמות לפי הטעם) חתוך לטבעות דקות
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • לקישוט:
  • עלי מיקרו סלק (אפשר גם עלי תבלין אחרים)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרם: מעבדים במעבד מזון את גבינת הטולום והשמנת ומעבירים לשק זילוף.
  • 2. מכניסים למעבד מזון את הענבים עם המרטיני ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה. שומרים בקירור, כך שהתערובת תהיה קפואה למחצה.
  • 3. פורסים את פילה הדג לפרוסות דקות, ומניחים על צלחות הגשה.
  • 4. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים זרעי כוסברה מעל הדג, ומעסים את הנתחים בלימון ושמן זית.
  • 5. מעטרים את צלחת ההגשה בנגיעות של קרם הטולום, בעזרת שק הזילוף.
  • 6. מסדרים מעל הדגים את הבצל הסגול, התאנים והצ'ילי. מפזרים בעזרת כפית ממקפא הענבים, מקשטים בעלי המיקרו ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully