טרטר טונה בקולי פלפלים

אם בשר הטונה יהיה טרי ולא מתוך קופסא או מופשר, הטעמים יהיו משמעותיים בהרבה. העגבניות והפלפלים האדומים משלבים בצורה מופלאה. מתכון של קייטרינג שקדים באדיבות שמן זית "חלוצה".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
טרטר טונה אדומה עם פירה אבוקדו וואסבי של פול אסנהיים וטליה פבזנר,. פול אסנהיים וטליה פבזנר, מערכת וואלה! NEWS
טרטר טונה אדומה עם פירה אבוקדו וואסבי של פול אסנהיים וטליה פבזנר,(צילום: פול אסנהיים וטליה פבזנר)

מצרכים

  • למנה אחת:
  • לטרטר:
  • 120 גר' בשר טונה או פלמידה לבנה נקייה
  • עגבניה קשה ואדומה בגודל בינוני
  • 6 עלי זעתר טריים וקצוצים
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח, פלפל לבן גרוס
  • חצי כפית פרנו (משקה אלכוהולי)
  • לקולי פלפלים:
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גסות
  • כוס וחצי שמן זית לחליטה
  • 2 גבעולי טימין
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1/3 כוס ציר ירקות טוב
  • מלח, פלפל לבן טחון

אופן ההכנה

  • 1. טרטר הטונה: בעזרת סכין קוצצים דק את בשר הדג.
  • 2. בסיר קטן חולטים את העגבניה (מרתיחים מים, חורצים את העגבניה בתחתיתה ומכניסים למים ל–15 שניות בדיוק ומשם מיד למים קרים לצינון).
  • 3. קולפים את העגבניה, חוצים אותה ומרוקנים מגרעיניה. חותכים לקוביות של 4X4 מ"מ ומשתדלים שהחיתוך יהיה מדויק.
  • 4. מערבבים את הדג עם העגבניות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל ועלי הזעתר. מערבבים.
  • 5. מוסיפים את שמן הזית והפרנו ומניחים למשך 10 דקות על מנת שהטעמים ייספגו.
  • 6. הכנת הקולי: בסיר מחממים את שמן הזית עד לדרגה של כמעט טיגון. מוסיפים את הפלפלים, השום ועלי הטימין ומבשלים כ-10 דקות.
  • 7. מסננים את הפלפלים ומרחיקים את עלי הטימין.
  • 8. מכניסים את הפלפלים והשום לבלנדר ומרסקים. תוך כדי הריסוק מוסיפים את שמן הזית ואת ציר הירקות במזיגה איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 9. מתבלים במעט מלח ופלפל לבן.
  • 10. הגשה: במרכז הצלחת מניחים את טרטר הטונה והעגבניות ומסביבו יוצקים את קולי הפלפלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully