- 1. טרטר הטונה: בעזרת סכין קוצצים דק את בשר הדג.
-
- 2. בסיר קטן חולטים את העגבניה (מרתיחים מים, חורצים את העגבניה בתחתיתה ומכניסים למים ל15 שניות בדיוק ומשם מיד למים קרים לצינון).
-
- 3. קולפים את העגבניה, חוצים אותה ומרוקנים מגרעיניה. חותכים לקוביות של 4X4 מ"מ ומשתדלים שהחיתוך יהיה מדויק.
-
- 4. מערבבים את הדג עם העגבניות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל ועלי הזעתר. מערבבים.
-
- 5. מוסיפים את שמן הזית והפרנו ומניחים למשך 10 דקות על מנת שהטעמים ייספגו.
-
- 6. הכנת הקולי: בסיר מחממים את שמן הזית עד לדרגה של כמעט טיגון. מוסיפים את הפלפלים, השום ועלי הטימין ומבשלים כ-10 דקות.
-
- 7. מסננים את הפלפלים ומרחיקים את עלי הטימין.
-
- 8. מכניסים את הפלפלים והשום לבלנדר ומרסקים. תוך כדי הריסוק מוסיפים את שמן הזית ואת ציר הירקות במזיגה איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 9. מתבלים במעט מלח ופלפל לבן.
-
- 10. הגשה: במרכז הצלחת מניחים את טרטר הטונה והעגבניות ומסביבו יוצקים את קולי הפלפלים.