פילה מוסר בקרמל תפוז

ארוחת ערב חגיגית עם כל המשפחה? השפית יולי אלכסנדרוב מזרחי ממסעדת "קזנקי" שבהרצליה פיתוח מציעה לשדרג את המוסר שלכם בעזרת כמה תפוזים טריים וטעימים.

מתכון מאת: יולי אלכסנדרוב מזרחי, מערכת וואלה!
פילה מוסר בקונפי שום וקרמל תפוז

מצרכים

  • 200 ג"ר פילטים של מוסר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 יחידות תפוז פלחים
  • 100 מ"ל יין לבן יבש
  • 50 מ"ל מיץ תפוזים
  • 7 יחידות שיני שום
  • כף אחת שמן צמחי
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קונפי שום: מניכים בתבנית את שני השום, כף סוכר חום, 30 מ"ל יין לבן יבש, כף שמן, מעט מלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.
  • 2. אופים כ-20 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. לאחר 20 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עוד מספר דקות עד לקבלת צבע שחום.
  • 3. מכינים את פילה המוסר: מתבלים את הפילה במלח ופלפל, מטגנים קלות במחבת עם ממש מעט שמן, ומעבירים לתנור על 180 מעלות למשך כ-8 דקות.
  • 4. מכינים את הרוטב: מצמצמים במחבת, כף סוכר חום, מיץ תפוזים, יין לבן, מלח ופלפל, קונפי שום מוכן ופלחי תפוז, עד לקבלת סמיכות של סירופ.
  • 5. הגשה: מומלץ להגיש על אורז, כשהפילה מעל, ורוטב מעליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully