וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה מוסר בקרמל תפוז

ארוחת ערב חגיגית עם כל המשפחה? השפית יולי אלכסנדרוב מזרחי ממסעדת "קזנקי" שבהרצליה פיתוח מציעה לשדרג את המוסר שלכם בעזרת כמה תפוזים טריים וטעימים.

מתכון מאת: יולי אלכסנדרוב מזרחי, מערכת וואלה

פילה מוסר בקונפי שום וקרמל תפוז.
פילה מוסר בקונפי שום וקרמל תפוז

מצרכים למתכון

  • 200 ג"ר פילטים של מוסר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 יחידות תפוז פלחים
  • 100 מ"ל יין לבן יבש
  • 50 מ"ל מיץ תפוזים
  • 7 יחידות שיני שום
  • כף אחת שמן צמחי
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קונפי שום: מניכים בתבנית את שני השום, כף סוכר חום, 30 מ"ל יין לבן יבש, כף שמן, מעט מלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.
  • 2. אופים כ-20 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. לאחר 20 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עוד מספר דקות עד לקבלת צבע שחום.
  • 3. מכינים את פילה המוסר: מתבלים את הפילה במלח ופלפל, מטגנים קלות במחבת עם ממש מעט שמן, ומעבירים לתנור על 180 מעלות למשך כ-8 דקות.
  • 4. מכינים את הרוטב: מצמצמים במחבת, כף סוכר חום, מיץ תפוזים, יין לבן, מלח ופלפל, קונפי שום מוכן ופלחי תפוז, עד לקבלת סמיכות של סירופ.
  • 5. הגשה: מומלץ להגיש על אורז, כשהפילה מעל, ורוטב מעליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully