סלט ירוק עם טונה צרובה
השף דודו גרינברג מ"מכללת השף" מכין לכם סלט שהוא הכל חוץ משגרתי: מעל עלי בייבי ירוקים, מסתתרת טונה צרובה נהדרת, ולידה פלחי פירות הדרים חמצמצים ומתוקים, שוחים ברוטב בלתי נשכח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חב' עלי בייבי
- 200 גר' טונה אדומה טרייה
- 2 מלפפונים חתוכים למקלות
- 1 בצל ירוק פרוס בצורה אלכסונית
- 2 פלפל אדום חתוך למקלות
- 1/4 כרוב סגול חתוך לשערות
- 1 כוס אפונה
- 10 פלחי תפוז מקולפים
- 10 פלחי פומלה מקולפים
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 1 צ'ילי אדום קצוץ
- 1/4 שורש ג'ינג'ר מגורד
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס סויה
- 1/4 כוס צ'ילי מתוק
- 1/4 כפית שמן שומשום
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- 1. מצפים את נתח הטונה במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- 2. צורבים את הנתח כ-20 עד 30 שניות בכל כיוון ומניחים בצד.
- 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד באמצעות מטרפה עד להתאחדות מלאה.
- 4. את הטונה פורסים לנתחונים קטנים ומערבבים יחד עם שאר חומרי הסלט.
- 5. מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים.