וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ירוק עם טונה צרובה

השף דודו גרינברג מ"מכללת השף" מכין לכם סלט שהוא הכל חוץ משגרתי: מעל עלי בייבי ירוקים, מסתתרת טונה צרובה נהדרת, ולידה פלחי פירות הדרים חמצמצים ומתוקים, שוחים ברוטב בלתי נשכח.

מתכון מאת: דודו גרינברג, מערכת וואלה

סלט טונה צרובה. דניאל לילה,
סלט טונה צרובה/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • 1 חב' עלי בייבי
  • 200 גר' טונה אדומה טרייה
  • 2 מלפפונים חתוכים למקלות
  • 1 בצל ירוק פרוס בצורה אלכסונית
  • 2 פלפל אדום חתוך למקלות
  • 1/4 כרוב סגול חתוך לשערות
  • 1 כוס אפונה
  • 10 פלחי תפוז מקולפים
  • 10 פלחי פומלה מקולפים
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 צ'ילי אדום קצוץ
  • 1/4 שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/4 כוס צ'ילי מתוק
  • 1/4 כפית שמן שומשום
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • 1. מצפים את נתח הטונה במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  • 2. צורבים את הנתח כ-20 עד 30 שניות בכל כיוון ומניחים בצד.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד באמצעות מטרפה עד להתאחדות מלאה.
  • 4. את הטונה פורסים לנתחונים קטנים ומערבבים יחד עם שאר חומרי הסלט.
  • 5. מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully