דג אפוי בתנור עם פלפל ורימונים
כשרוצים לגוון קצת בטעמים של הדג, פשוט מוסיפים לו רימונים שגם מוסיפים מתיקות מרעננת, וגם צבע. המתכון באדיבות "טרי בריא", יצרנית מוצרים על בסיס גרעיני רימונים ופירות טריים חתוכים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כפות שמן זית, כולל שמן זית לשימון הקדרות
- 4 נתחי פילה דג בס (אוקונוס) או סנאפר
- 1/2 כוס טחינה
- 1 עגבנייה בגודל בינוני חתוכה לקוביות
- 1/2 פלפל צהוב או ירוק בגודל בינוני חתוך לקוביות
- 1/2 בצל סגול קטן חתוך לקוביות
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי טעמכם
- 1/2 כוס גרעיני רימונים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן במחבת על חום בינוני ומטגנים קלות את נתחי הפילה במשך 2 דקות לכל צד. מעבירים את נתחי הפילה ל-4 קדירות נפרדות ששומנו מראש. בעזרת כף, מורחים כ-2 כפות טחינה על כל נתח פילה.
- 2. מערבבים את העגבנייה, הפלפל, הבצל, מיץ הלימון, הפטרוזיליה והשום. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם. בעזרת כף, מורחים את התערובת על 4 נתחי הפילה והכניסו אותם לתנור.
- 3. אופים את הדג במשך 20-30 דקות או עד שהוא בושל (מוודאים על ידי בדיקה של החלק העבה ביותר). מוציאים את הדג מהתנור ובוזקים עליו את גרעיני הרימון. מגישים את הדג בקדירות על צלחות עמידות לחום.