מתכונים חמים

דג אפוי בתנור עם פלפל ורימונים

כשרוצים לגוון קצת בטעמים של הדג, פשוט מוסיפים לו רימונים שגם מוסיפים מתיקות מרעננת, וגם צבע. המתכון באדיבות "טרי בריא", יצרנית מוצרים על בסיס גרעיני רימונים ופירות טריים חתוכים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דג במתנה - אפוי במעטפת נייר אפייה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית, כולל שמן זית לשימון הקדרות
  • 4 נתחי פילה דג בס (אוקונוס) או סנאפר
  • 1/2 כוס טחינה
  • 1 עגבנייה בגודל בינוני חתוכה לקוביות
  • 1/2 פלפל צהוב או ירוק בגודל בינוני חתוך לקוביות
  • 1/2 בצל סגול קטן חתוך לקוביות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי טעמכם
  • 1/2 כוס גרעיני רימונים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת על חום בינוני ומטגנים קלות את נתחי הפילה במשך 2 דקות לכל צד. מעבירים את נתחי הפילה ל-4 קדירות נפרדות ששומנו מראש. בעזרת כף, מורחים כ-2 כפות טחינה על כל נתח פילה.
  • 2. מערבבים את העגבנייה, הפלפל, הבצל, מיץ הלימון, הפטרוזיליה והשום. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם. בעזרת כף, מורחים את התערובת על 4 נתחי הפילה והכניסו אותם לתנור.
  • 3. אופים את הדג במשך 20-30 דקות או עד שהוא בושל (מוודאים על ידי בדיקה של החלק העבה ביותר). מוציאים את הדג מהתנור ובוזקים עליו את גרעיני הרימון. מגישים את הדג בקדירות על צלחות עמידות לחום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully