וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דג ברוטב רימונים מהמטבח הפרסי

השפית איילת לטוביץ' מביתא קפה חוזרת למטבח הפרסי מבית סבתה, ומשתפת אותנו במתכון לדג ברוטב רימונים ופסטו

פילה דג בסגנון פרסי. דרור עינב
חגיגה מבית הסבתא. פילה דג ברוטב רימונים/דרור עינב

השפית איילת לטוביץ' רוקחת פה מתכון מבית סבתה הפרסיה. כל סוד הטעמים נמצא במרינדה המעולה והמסורתית הזו. בעבר, אם לא ידעתם היכן להשיג כל מיני תבלינים מיוחדים, הייתם בבעיה. אבל כיום ניתן להשיג אותם בקלות, גם במשלוח עד הבית.

כל המתכונים (הטובים) לראש השנה
מנות עיקריות נוספות לראש השנה

המצרכים במתכון הזה מיועדים לארבע מנות, אבל ניתן להכפיל בכמות לפי כמות הסועדים. איילת ממליצה להגיש את הפילה עם אורז ירוק פרסי, אם בא לכם להשקיע. מתכון שמתאים גם לחגים הקרבים ובאים.

מצרכים:

4 יח' פילה דניס עם העור (אפשר להמיר בכל דג ים אחר)
למרינדה: 4 כפות סירופ רימונים
4 כפות מים רותחים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית כורכום
2 בצלים, מגוררים דק
1 כף לימון פרסי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
לפסטו טרגון: 1 כוס עלי טרגון
1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה גס
3 שיני שום
1/2 כוס אגוזי מלך
מלח, פלפל
1/2 1 כוסות שמן זית
להגשה: אורז פרסי ירוק
גרגרי רימון

הוראות הכנה:

1. מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הרימונים ומשרים בו את פילה הדג כחצי שעה.

2. בינתיים מעבירים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה.

3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מתבלים את פילה הדג במלח ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מעלה.

4. צולים את הדגים 6-8 דקות (תלוי בעובי הפילה), מניחים בכל צלחת אורז פרסי ירוק, מעליו פילה דג צלוי ומעליו כף מפסטו הטרגון וגרגרי רימון טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully