מתכונים חמים

פילה דניס בסירופ רימונים

השפית איילת לטוביץ' מביתא קפה, חוזרת למטבח הפרסי מבית סבתה, ומשתפת אותנו במתכון לדג ברוטב רימונים ופסטו

מתכון מאת: איילת לטוביץ', מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פילה דג בסגנון פרסי

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4 מנות (ניתן להכפיל לפי כמות הסועדים)
  • 4 יח' פילה דניס עם העור (אפשר להמיר בכל דג ים אחר)
  • למשרה:
  • 4 כפות סירופ רימונים
  • 4 כפות מים רותחים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 2 בצלים, מגוררים דק
  • 1 כף לימון פרסי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
  • לפסטו טרגון:
  • 1 כוס עלי טרגון
  • 1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • מלח, פלפל
  • 1/2 1 כוסות שמן זית
  • להגשה:
  • אורז פרסי ירוק
  • גרגרי רימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הרימונים ומשרים בו את פילה הדג כחצי שעה.
  • 2. בינתיים מעבירים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה.
  • 3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מתבלים את פילה הדג במלח ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מעלה.
  • 4. צולים את הדגים 6-8 דקות (תלוי בעובי הפילה), מניחים בכל צלחת אורז פרסי ירוק, מעליו פילה דג צלוי ומעליו כף מפסטו הטרגון וגרגרי רימון טריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully