פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה דניס בסירופ רימונים

      השפית איילת לטוביץ' מביתא קפה, חוזרת למטבח הפרסי מבית סבתה, ומשתפת אותנו במתכון לדג ברוטב רימונים ופסטו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה דג בסגנון פרסי (דרור עינב)
      פילה דג בסגנון פרסי (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 4 מנות (ניתן להכפיל לפי כמות הסועדים)
      • 4 יח' פילה דניס עם העור (אפשר להמיר בכל דג ים אחר)
      • למשרה:
      • 4 כפות סירופ רימונים
      • 4 כפות מים רותחים
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 כפית כורכום
      • 2 בצלים, מגוררים דק
      • 1 כף לימון פרסי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
      • לפסטו טרגון:
      • 1 כוס עלי טרגון
      • 1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה גס
      • 3 שיני שום
      • 1/2 כוס אגוזי מלך
      • מלח, פלפל
      • 1/2 1 כוסות שמן זית
      • להגשה:
      • אורז פרסי ירוק
      • גרגרי רימון

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הרימונים ומשרים בו את פילה הדג כחצי שעה.
      • 2. בינתיים מעבירים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה.
      • 3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מתבלים את פילה הדג במלח ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מעלה.
      • 4. צולים את הדגים 6-8 דקות (תלוי בעובי הפילה), מניחים בכל צלחת אורז פרסי ירוק, מעליו פילה דג צלוי ומעליו כף מפסטו הטרגון וגרגרי רימון טריים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -