פילה דניס בסירופ רימונים
השפית איילת לטוביץ' מביתא קפה, חוזרת למטבח הפרסי מבית סבתה, ומשתפת אותנו במתכון לדג ברוטב רימונים ופסטו
מצרכים
- כמות: עבור 4 מנות (ניתן להכפיל לפי כמות הסועדים)
- 4 יח' פילה דניס עם העור (אפשר להמיר בכל דג ים אחר)
- למשרה:
- 4 כפות סירופ רימונים
- 4 כפות מים רותחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 2 בצלים, מגוררים דק
- 1 כף לימון פרסי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
- לפסטו טרגון:
- 1 כוס עלי טרגון
- 1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה גס
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- מלח, פלפל
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- להגשה:
- אורז פרסי ירוק
- גרגרי רימון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הרימונים ומשרים בו את פילה הדג כחצי שעה.
- 2. בינתיים מעבירים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה.
- 3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מתבלים את פילה הדג במלח ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מעלה.
- 4. צולים את הדגים 6-8 דקות (תלוי בעובי הפילה), מניחים בכל צלחת אורז פרסי ירוק, מעליו פילה דג צלוי ומעליו כף מפסטו הטרגון וגרגרי רימון טריים.