שרימפס בחמאה
השף עמוס שיאון, ממסעדת הלנה בנמל בקיסריה, עם מתכון לשרימפס בחמאה חומה עם תותי עץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות חמאה מזוקקת
- 1 שן שום
- 10 יחידות שרימפס נקי
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס תותי עץ
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה במחבת עד שהיא מתחילה להעלות עשן.
- 2. מתבלים את השרימפס במלח ופלפל ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-2 דקות עד שהשרימפס משנה את צבעו.
- 3. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים מיד את פטרוזיליה, השום ותותי העץ. סוחטים מיץ לימון, מערבבים היטב ומגישים.