סלט תותי עץ על קרם חציל
מתכון קייצי, קל במיוחד, לסלט נענע ופטרוזיליה עם תותי עץ ושקדים קלויים של השף עמוס שיאון, ממסעדת הלנה בנמל בקיסריה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקרם חציל:
- 1 חציל קלוי, מקולף ונקי מגרעינים
- 1/2 שן שום קצוצה
- 1 כף סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות מיונז
- 100 גרם שמנת מתוקה (חצי חבילה)
- לסלט:
- חצי כוס עלי נענע מופרדים וקצוצים דק
- 3/4 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים וקצוצים דק
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס תותי עץ
- 1 כף שקדים קלויים קצוצים
- 1/3 כפית צ'ילי קצוץ דק
- מלח
אופן ההכנה
- 1. קרם החציל: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים.
- 2. יוצקים את קרם החציל לצלחת עמוקה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט ועורמים על קרם החציל