וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס תותים

מתכון מאת: מלאכית,benny1955@nana.co.il

תותים עם שוקולד. Artoday
תותים עם שוקולד

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • * כ-300 גרם תותים טריים
  • * 1 ושליש כוסות (335 מ"ל) שמנת מתוקה
  • * שליש כוס סוכר (או לפי הטעם)
  • * 1 כף ליקר תפוזים "גראן מרנייה"
  • החומרים לקישוט:
  • * 12 תותים קטנים או 6 תותים בינוניים עם העוקץ
  • * 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • הכלים: 6 כוסות יין עם רגל

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ. מעבירים למיכל מעבד מזון ומעבדים למחית. משתמשים רק בכמות של שתיי שליש כוס מחית.
  • 2. בקערת מערבל מקציפים את השמנת עם מחית התותים עד שהתערובת מתחילה להתעבות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מעט בכל פעם, ומקציפים לקצפת נוקשה. מקפלים פנימה את הליקר. מחלקים בין הכוסות ומניחים במקרר עד להגשה.
  • 3. הגשה: מקשטים כל כוס ב-2 תותים קטנים פרוסים למניפות, או בתותים מצופים בשוקולד.
  • 4. מכינים תותים מצופים בשוקולד: בקערה בינונית ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים. טובלים כל מחצית תות בשוקולד המומס. נפטרים מעודפי שוקולד על דופן הקערה ומניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שהשוקולד מתייצב ומתקשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully