- הכנת תחתית טארט הווניל:
- 1. מפרידים בין החלמון לחלבון, מקציפים את החלמון ב-1/3 מכמות הסוכר ומקציפים את החלבון בסוכר הנותר.
-
- 2. מערבבים את החלמון בחלבון בצורת עטיפה ומוסיפים את הווניל והחומרים היבשים.
-
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה.
-
- 4. אופים ב-180 מעלות.
-
- הכנת המוס וניל-רימון:
- 1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ומניחים בצד.
-
- 2. מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה.
-
- 3. מקציפים את גבינת השמנת ו-1/2 כוס אבקת סוכר. מוסיפים את החלמונים לגבינה ואת תמצית הוניל.
-
- 4. מחלקים את תערובת הגבינה לשניים.
-
- 5. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מיץ רימון.
-
- 6. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מעט חלב.
-
- 7. מוסיפים את הג'לטין עם החלב לתערובת גבינה אחת ואת הג'לטין עם מיץ הרימון לתערובת השניה. מוסיפים בתנועה סיבובית את 1/2 כוס הפיסטוק הקלוי.
-
- הרכבת העוגה:
- 1. חותכים את תחתית הטארט לעלה ומרטיבים במעט ליקר לימון או פטל.
-
- 2. יוצקים על התחתית מוס וניל ומעליו את מוס הרימון. בעזרת מזלג מערבבים עם מזלג בתנועות סיבוביות, על מנת שייוצרו פסים אדומים ולבנים.
-
- הציפוי:
- 1. ממיסים ג'לטין עם מיץ הרימון על סיר כפול ומוסיפים 1/2 כוס סירופ תירס. מצננים.
-
- 2. שופכים על העוגה ומקפיאים.
-
- 3. קוצצים פיסטוק קלוי ומצפים את דפנות העוגה.