פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוס וניל רימון ופיסטוק

      באדיבות מסעדת "מקום בלב" ברעננה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מוס וניל ורימונים של קייטרינג מקום בלב (מערכת וואלה! NEWS)
      מוס וניל ורימונים של קייטרינג מקום בלב (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לתחתית טארט וניל:
      • 1 ביצה
      • 1/2 כוס סוכר
      • 2 כפות קמח
      • 1 כף קורנפלור
      • 1/3 חבילת חמאה מומסת
      • 1 כפית תמצית וניל
      • מעט ליקר לימון או פטל
      • למוס וניל-רימון:
      • 1 שמנת מתוקה
      • 1/2 כוס סוכר
      • 200 גרם גבינת שמנת 30%
      • 1/2 כוס אבקת סוכר
      • 4 חלמונים
      • 10 גרם ג'לטין
      • 1/2 כוס רימון סחוט
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • 1/2 כוס פיסטוק קלוי
      • מעט חלב
      • לציפוי:
      • כוס מיץ רימון
      • 5 גרם ג'לטין
      • 1/2 כוס תירס

      אופן ההכנה

      • הכנת תחתית טארט הווניל:
      • 1. מפרידים בין החלמון לחלבון, מקציפים את החלמון ב-1/3 מכמות הסוכר ומקציפים את החלבון בסוכר הנותר.
      • 2. מערבבים את החלמון בחלבון בצורת עטיפה ומוסיפים את הווניל והחומרים היבשים.
      • 3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה.
      • 4. אופים ב-180 מעלות.
      • הכנת המוס וניל-רימון:
      • 1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ומניחים בצד.
      • 2. מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה.
      • 3. מקציפים את גבינת השמנת ו-1/2 כוס אבקת סוכר. מוסיפים את החלמונים לגבינה ואת תמצית הוניל.
      • 4. מחלקים את תערובת הגבינה לשניים.
      • 5. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מיץ רימון.
      • 6. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מעט חלב.
      • 7. מוסיפים את הג'לטין עם החלב לתערובת גבינה אחת ואת הג'לטין עם מיץ הרימון לתערובת השניה. מוסיפים בתנועה סיבובית את 1/2 כוס הפיסטוק הקלוי.
      • הרכבת העוגה:
      • 1. חותכים את תחתית הטארט לעלה ומרטיבים במעט ליקר לימון או פטל.
      • 2. יוצקים על התחתית מוס וניל ומעליו את מוס הרימון. בעזרת מזלג מערבבים עם מזלג בתנועות סיבוביות, על מנת שייוצרו פסים אדומים ולבנים.
      • הציפוי:
      • 1. ממיסים ג'לטין עם מיץ הרימון על סיר כפול ומוסיפים 1/2 כוס סירופ תירס. מצננים.
      • 2. שופכים על העוגה ומקפיאים.
      • 3. קוצצים פיסטוק קלוי ומצפים את דפנות העוגה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -