מתכונים חמים

מוס וניל רימון ופיסטוק

קינוח עשיר בצבעים ססגוניים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • למתקדמים

מוס וניל ורימונים של קייטרינג מקום בלב (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתחתית טארט וניל:
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/3 חבילת חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט ליקר לימון או פטל
  • למוס וניל-רימון:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 4 חלמונים
  • 10 גרם ג'לטין
  • 1/2 כוס רימון סחוט
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס פיסטוק קלוי
  • מעט חלב
  • לציפוי:
  • כוס מיץ רימון
  • 5 גרם ג'לטין
  • 1/2 כוס תירס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • הכנת תחתית טארט הווניל:
  • 1. מפרידים בין החלמון לחלבון, מקציפים את החלמון ב-1/3 מכמות הסוכר ומקציפים את החלבון בסוכר הנותר.
  • 2. מערבבים את החלמון בחלבון בצורת עטיפה ומוסיפים את הווניל והחומרים היבשים.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה.
  • 4. אופים ב-180 מעלות.
  • הכנת המוס וניל-רימון:
  • 1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ומניחים בצד.
  • 2. מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה.
  • 3. מקציפים את גבינת השמנת ו-1/2 כוס אבקת סוכר. מוסיפים את החלמונים לגבינה ואת תמצית הוניל.
  • 4. מחלקים את תערובת הגבינה לשניים.
  • 5. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מיץ רימון.
  • 6. ממיסים על סיר כפול 5 גרם ג'לטין עם מעט חלב.
  • 7. מוסיפים את הג'לטין עם החלב לתערובת גבינה אחת ואת הג'לטין עם מיץ הרימון לתערובת השניה. מוסיפים בתנועה סיבובית את 1/2 כוס הפיסטוק הקלוי.
  • הרכבת העוגה:
  • 1. חותכים את תחתית הטארט לעלה ומרטיבים במעט ליקר לימון או פטל.
  • 2. יוצקים על התחתית מוס וניל ומעליו את מוס הרימון. בעזרת מזלג מערבבים עם מזלג בתנועות סיבוביות, על מנת שייוצרו פסים אדומים ולבנים.
  • הציפוי:
  • 1. ממיסים ג'לטין עם מיץ הרימון על סיר כפול ומוסיפים 1/2 כוס סירופ תירס. מצננים.
  • 2. שופכים על העוגה ומקפיאים.
  • 3. קוצצים פיסטוק קלוי ומצפים את דפנות העוגה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully