וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארטין תותים בבלסמי עם קרם לאבנה

בקיץ תוכלו להמיר את התותים במשמשים או בתאנים, אך במקום להשרות במי סוכר, אני ממליץ לחצות אותם ולצרוב במהירות על גריל או מחבת פסים

מתכון מאת: יוגב גרוס, מערכת וואלה

ברדסטורי. נמרוד סונדרס
ברדסטורי

מצרכים למתכון

  • 2 פרוסות קוגלהוף (בעובי כ- 2 ס"מ), חצויות לאורכן
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כוס תותים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 20 גרם (כף) סוכר
  • 25 מ"ל (כף וחצי) חומץ בלסמי
  • לקרם גבינת לאבנה:
  • 75 גרם מסקרפונה
  • 125 גרם לאבנה
  • 3/4 כף אבקת פודינג וניל
  • 20 גרם (כף) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • גרידה מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרם: מעבירים לקערה רחבה את החלב, הסוכר, אבקת הפודינג וגרידת הלימון, וטורפים מעט.
  • 2. בעזרת כף מרככים מעט את המסקרפונה בתוך הקופסה ומעבירים לקערה.
  • 3. מוסיפים את הלאבנה וטורפים היטב, עד שמתקבל קרם אחיד. מצננים למשך 4 שעות.
  • 4. מכינים את התותים: מערבבים בקערית את החומץ והסוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין. יוצקים על התותים, מנערים היטב בקופסה אטומה, משרים למשך כשעה.
  • 5. הרכבה: מחממים מחבת (רצוי פסים), וממיסים את החמאה. מזהיבים היטב את פרוסות הלחם משני הצדדים. מפזרים על כל פרוסה כף גדושה של תותים, עם הסירופ שנוצר. מעטרים מלמעלה בכדור נדיב של קרם לאבנה צונן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully