- 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
-
- 2. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעלה שעוביו ½ ס"מ.
-
- 3. באמצעות סכין שף חדה חותכים מהבצק 4 מלבנים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
-
- 4. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
-
- 5. בקערה קטנה טורפים היטב את הביצה עם המלח והסוכר ומברישים בתערובת את מלבני הבצק.
-
- 6. מכינים מילוי: מפזרים על כל מלבן בצק כמה פלחי שזיפים. מברישים את השזיפים בחמאה המומסת וזורים מעל מעט סוכר חום.
-
- 7. אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהמאפה שחום ותפוח.
-
- 8. מפזרים על המאפה החם פיסות גבינת קממבר וחמוציות ומזלפים מעט שמן זית לקבלת ברק.
-
- 9. מגישים חמים או בטמפ' החדר. אפשר לשמור את המאפה מכוסה היטב במקרר עד יום.
-
- 10. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה).