וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה גבינה ומשמשים

מחפשים קינוח מרשים לארוחת ערב חגיגית? אורן דגן-כפיר מציע פתרון מושלם לאופים מתחילים או ממהרים: קינוח טעים של גבינה, חמוציות ומשמשים, ללא הקצפות, בחישות וקיפולים.

מתכון מאת: אורן דגן-כפיר, מערכת וואלה

מאפה גבינה, משמשים וחמוציות. דניה ויינר,
מאפה גבינה, משמשים וחמוציות/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לתחתית בצק:
  • 500 גרם בצק עלים
  • 1 ביצה גדולה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר לבן
  • למילוי:
  • 6 שזיפים בשלים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1 כף סוכר דמררה
  • 120 גרם גבינת קממבר, חתוכה לפיסות
  • 3 כפות חמוציות מיובשות
  • לזיגוג:
  • 3 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • 2. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעלה שעוביו ½ ס"מ.
  • 3. באמצעות סכין שף חדה חותכים מהבצק 4 מלבנים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 4. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  • 5. בקערה קטנה טורפים היטב את הביצה עם המלח והסוכר ומברישים בתערובת את מלבני הבצק.
  • 6. מכינים מילוי: מפזרים על כל מלבן בצק כמה פלחי שזיפים. מברישים את השזיפים בחמאה המומסת וזורים מעל מעט סוכר חום.
  • 7. אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהמאפה שחום ותפוח.
  • 8. מפזרים על המאפה החם פיסות גבינת קממבר וחמוציות ומזלפים מעט שמן זית לקבלת ברק.
  • 9. מגישים חמים או בטמפ' החדר. אפשר לשמור את המאפה מכוסה היטב במקרר עד יום.
  • 10. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully