פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה גבינה ומשמשים

      מחפשים קינוח מרשים לארוחת ערב חגיגית? אורן דגן-כפיר מציע פתרון מושלם לאופים מתחילים או ממהרים: קינוח טעים של גבינה, חמוציות ומשמשים, ללא הקצפות, בחישות וקיפולים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפה גבינה, משמשים וחמוציות (יח
      מאפה גבינה, משמשים וחמוציות (יח"צ , דניה ויינר)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לתחתית בצק:
      • 500 גרם בצק עלים
      • 1 ביצה גדולה
      • קורט מלח
      • קורט סוכר לבן
      • למילוי:
      • 6 שזיפים בשלים, מגולענים וחתוכים לרבעים
      • 1 כף חמאה מומסת
      • 1 כף סוכר דמררה
      • 120 גרם גבינת קממבר, חתוכה לפיסות
      • 3 כפות חמוציות מיובשות
      • לזיגוג:
      • 3 כפיות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      • 2. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעלה שעוביו ½ ס"מ.
      • 3. באמצעות סכין שף חדה חותכים מהבצק 4 מלבנים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
      • 4. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
      • 5. בקערה קטנה טורפים היטב את הביצה עם המלח והסוכר ומברישים בתערובת את מלבני הבצק.
      • 6. מכינים מילוי: מפזרים על כל מלבן בצק כמה פלחי שזיפים. מברישים את השזיפים בחמאה המומסת וזורים מעל מעט סוכר חום.
      • 7. אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהמאפה שחום ותפוח.
      • 8. מפזרים על המאפה החם פיסות גבינת קממבר וחמוציות ומזלפים מעט שמן זית לקבלת ברק.
      • 9. מגישים חמים או בטמפ' החדר. אפשר לשמור את המאפה מכוסה היטב במקרר עד יום.
      • 10. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה).

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -