וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה אגסים, שמנת ושקדים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מאפה גבינה ושקדים. דנה מלמד, מערכת וואלה
מאפה גבינה ושקדים/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • 2 ריבועי בצק עלים
  • 30 גר' חמאה
  • 3-4 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר חום (או לבן)
  • קינמון
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן שקדים פרוסים
  • 5 כפות גבינת שמנת מעורבבת עם2 כפות סוכר
  • חלמון קטן (אם הביצה גדולה משתמשים רק בחלק מהחלמון

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגסים ומאדים בחמאה.
  • 2. מוסיפים סוכר, קינמון ולימון ומערבבים. מבשלים מספר דקות עד ריכוך. מסננים.
  • 3. מרדדים מעט את ריבועי הבצק ומניחים בתבנית אישית (אפשר בגביעי אלומיניום חד פעמיים).
  • 4. ממלאים במלית האגסים.
  • 5. משטחים מעל האגסים את תערובת השמנת ומפזרים למעלה את השקדים.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כעשרים דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully