מאפה אגסים, שמנת ושקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ריבועי בצק עלים
- 30 גר' חמאה
- 3-4 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות סוכר חום (או לבן)
- קינמון
- מיץ מחצי לימון
- חופן שקדים פרוסים
- 5 כפות גבינת שמנת מעורבבת עם2 כפות סוכר
- חלמון קטן (אם הביצה גדולה משתמשים רק בחלק מהחלמון
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגסים ומאדים בחמאה.
- 2. מוסיפים סוכר, קינמון ולימון ומערבבים. מבשלים מספר דקות עד ריכוך. מסננים.
- 3. מרדדים מעט את ריבועי הבצק ומניחים בתבנית אישית (אפשר בגביעי אלומיניום חד פעמיים).
- 4. ממלאים במלית האגסים.
- 5. משטחים מעל האגסים את תערובת השמנת ומפזרים למעלה את השקדים.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כעשרים דקות.