תותים בשמנת מתוקה
זו אחת המנות האחרונות הכי אהובות על ילדים, וזה נהדר, כי היא גם אחת מהיותר קלות ומהירות להכנה. אורלי פלאי-ברונשטיין בסך הכל מערבבת תותים עם שמנת מתוקה, ויוצרת אושר אצל ילדיה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- סלסילת תותים
- 2-3 כפות ליקר כלשהו, או מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 גביעי שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- 1. פורסים את התותים, מפזרים עליהם סוכר וסוכר וניל, מזלפים ליקר, ומניחים להם להגיר נוזלים 10 דקות. אל תשפכו את הנוזלים, יהיה להם שימוש.
- 2. בינתיים מערבבים את שני סוגי השמנת לקרם חלק.
- 3. מרכיבים את הקינוח ב-4 כוסות שקופות, בשכבות: תותים, קרם, תותים, קרם. מומלץ לעבוד לרוחב, כלומר - בכל פעם למלא שכבה בכל הכלים, כדי שלא תישארו בחסר כלשהו.
- 4. מזלפים מעל את הנוזלים שהגירו התותים.
- 5. טיפ: אם זמנכם בידכם, נותנים לקינוח לשבת כמה שעות טובות במקרר, לשם גיבוש טעמים.