אגס במילוי מסקרפונה
המתכון באדיבות השפית לימור ארדיטי, קייטרינג פטלינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 אגסים
- 20 גרם חמאה
- שתי כפות סוכר
- רבע כוס יין לבן
- חצי כפית קינמון
- 40 גרם מסקרפונה
- חופן פיסטוקים ואגוזי פקאן קלויים וקצוצים.
- חומץ בלסמי.
אופן ההכנה
- 1. ממיסים במיקרוגל את היין, החמאה הסוכר והקינמון.
- 2. מכניסים את האגסים לתבנית חרס קטנה בגודל האגסים.
- שופכים על האגסים את הרוטב החם.
- 3. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהאגסים שחומים, למשך כשעה וחצי. לאחר שעה אפשר להנמיך מעט את החום.
- 4. מקררים בטמפרטורת החדר ושומרים את הרוטב.
- חורצים באיקס את החלק העליון של האגס. ממלאים במסקרפונה.
- 5. יוצקים כף רוטב על כל אגס. מפזרים פיסטוקים ואגוזי פקאן מזליפים 4 טיפות בלסמי ומגישים.