פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תאנים ממולאות במסקרפונה ופקאן קצוץ

      מתכון מתוך ספרה הנהדר, "מטעמי החלב" שכתבה נירה רוסו (בהוצאת מועצת החלב) לקינוח קל להכנה, דל קלוריות, בדמות תאנים ממולאות בגבינת מסקרפונה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תאנים ממולאות במסקרפונה (יח
      תאנים ממולאות במסקרפונה (יח"צ)

      מצרכים

      • 10 תאנים טריות, בשלות ומוצקות
      • 250 גרם גבינת מסקרפונה, מפוררת
      • 1 כפית תמצית שקדים
      • 2 כפות דבש
      • 75 גרם קליפות הדרים מסוכרות
      • מעט מי פריחת הדרים (להשיג בחנויות התבלינים)
      • כמה כפות אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
      • להגשה: עלי גפן או דפנה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהתאנים. מצננים שעתיים.
      • 2. חותכים כל תאנה ל-4, לא עד הסוף, ומפשקים את הפלחים כך שייווצר חלל מילוי.
      • 3. ממלאים כל תאנה, מצננים עד ההגשה. מגישים על מצע עלים ירוקים (אפשר לזלף מעט ליקר).

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -