תאנים ממולאות במסקרפונה ופקאן קצוץ
מתכון מתוך ספרה הנהדר, "מטעמי החלב" שכתבה נירה רוסו (בהוצאת מועצת החלב) לקינוח קל להכנה, דל קלוריות, בדמות תאנים ממולאות בגבינת מסקרפונה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 תאנים טריות, בשלות ומוצקות
- 250 גרם גבינת מסקרפונה, מפוררת
- 1 כפית תמצית שקדים
- 2 כפות דבש
- 75 גרם קליפות הדרים מסוכרות
- מעט מי פריחת הדרים (להשיג בחנויות התבלינים)
- כמה כפות אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
- להגשה: עלי גפן או דפנה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהתאנים. מצננים שעתיים.
- 2. חותכים כל תאנה ל-4, לא עד הסוף, ומפשקים את הפלחים כך שייווצר חלל מילוי.
- 3. ממלאים כל תאנה, מצננים עד ההגשה. מגישים על מצע עלים ירוקים (אפשר לזלף מעט ליקר).