מנגולד ממולא אורז וגוג'י ברי

השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה גרסה מהירה וטעימה לממולאים שטרם ניסיתם, עם ג'וג'י ברי - מזון העל שאתם חייבים להכניס למטבח שלכם.

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה!
משק ברזילי. נמרוד סונדרס
משק ברזילי

מצרכים

  • ל-4-5 מנות:
  • 10-12 עלי מנגולד גדולים ויפים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כוס אורז בסמטי מלא מבושל
  • 50 גרם גוג'י ברי מושרים בחצי כוס מים רותחים (ניתן להשיג בכל חנות טבע)
  • כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, נענע,רוקט, בצל ירוק ומה שמתחשק)
  • כף שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה כתושים במכתש ועלי
  • לרוטב:
  • 3 כפות סויה
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 5 כפות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את עלי המנגולד למשך 10 שניות במים רותחים ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול.
  • 2. במחבת מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים לו את הגוג'י ברי ללא הנוזלים, אורז מלא מבושל, עשבי תיבול ואת הכוסברה הטחונה, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל עוד כשתי דקות.
  • 3. ממלאים את עלי המנגולד.
  • 4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה, מלבד הקורנפלור.
  • 5. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד ומוסיפים לאט-לאט לסיר. מערבבים עד שמסמיך.
  • 6. מוסיפים את עלי המנגולד הממולאים, ומבשלים כחמש דקות.
  • 7. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully