- 1. בסכין חדה מפרידים את עלי המנגולד הירוקים מהגבעולים הלבנים. את העלים הירוקים חולטים 2 דקות במים רותחים, מצננים עד שאפשר לטפל בהם בידיים ואז סוחטים היטב מנוזלים וטוחנים במעבד מזון. את הגבעולים הלבנים שומרים לשימוש אחר (למשל טוחנים ומשלבים בקציצות).
-
- 2. מערבבים בקערה את עלי המנגולד הטחונים עם האורז, הביצים ופירורי הלחם, ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הפרמזן (שומרים מעט פרמזן להגשה) ומערבבים בידיים בעדינות.
-
- 3. בידיים רטובות (למניעת הדבקה) צובטים חתיכה מהתערובת ומגלגלים לכדור בקוטר של 2.5-3 ס"מ. מכדררים כך את כל התערובת.
-
- 4. בסיר רחב מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים בבעבוע עדין, מכניסים פנימה את הכדורים (לא להעמיס על הסיר יותר מדי, כדי שהניוקי לא יידבקו זה לזה). מבשלים בעדינות עד שהניוקי צפים על פני המים, ועוד כדקה (בסך הכל 7-8 דקות בישול).
-
- 5. מוציאים את הניוקי מהסיר בכף מחוררת ומעבירים לצלחות הגשה.
-
- 6. יוצקים על הניוקי מעט שמן זית או חמאה מומסת, ובוזקים בנדיבות פרמזן מגוררת. אוכלים מיד.