וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי מנגולד משאריות אורז

אחד המתכונים החביבים עליי: אם נותרו לכם שאריות אורז מארוחת הערב, אל תזרקו אותן. אפשר להפוך אותן למעדן איטלקי משובח, בקלות רבה.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

ניוקי של ליטל איטלי. אפיק גבאי
ניוקי של ליטל איטלי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 ק"ג מנגולד
  • 2 כוסות אורז עגול מבושל (הכמות - לפני בישול). אפשר שאריות קרות מאתמול
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • להגשה: שמן זית משובח או חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. בסכין חדה מפרידים את עלי המנגולד הירוקים מהגבעולים הלבנים. את העלים הירוקים חולטים 2 דקות במים רותחים, מצננים עד שאפשר לטפל בהם בידיים ואז סוחטים היטב מנוזלים וטוחנים במעבד מזון. את הגבעולים הלבנים שומרים לשימוש אחר (למשל טוחנים ומשלבים בקציצות).
  • 2. מערבבים בקערה את עלי המנגולד הטחונים עם האורז, הביצים ופירורי הלחם, ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הפרמזן (שומרים מעט פרמזן להגשה) ומערבבים בידיים בעדינות.
  • 3. בידיים רטובות (למניעת הדבקה) צובטים חתיכה מהתערובת ומגלגלים לכדור בקוטר של 2.5-3 ס"מ. מכדררים כך את כל התערובת.
  • 4. בסיר רחב מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים בבעבוע עדין, מכניסים פנימה את הכדורים (לא להעמיס על הסיר יותר מדי, כדי שהניוקי לא יידבקו זה לזה). מבשלים בעדינות עד שהניוקי צפים על פני המים, ועוד כדקה (בסך הכל 7-8 דקות בישול).
  • 5. מוציאים את הניוקי מהסיר בכף מחוררת ומעבירים לצלחות הגשה.
  • 6. יוצקים על הניוקי מעט שמן זית או חמאה מומסת, ובוזקים בנדיבות פרמזן מגוררת. אוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully