- 1. מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט, טימין (אם רוצים) ופרמז'ן.
-
- 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת בזרם דקיק ככל האפשר. מערבבים תוך כדי כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה.
-
- 3. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה.
-
- 4. משמנים בחמאה נייר אפיה ומניחים אל משטח עבודה.
-
- 5. משטחים את התערובת על גבי הנייר בצורה אחידה, כך שיתקבל בצק בעובי של כ1 ס"מ. (אפשר להעזר במערוך).
-
- 6. קורצים עיגולים קטנים ומניחים בצד. (אפשר להקפיא חלק מהכמות או לשמור במקרר יומיים).
-
- 7. מחממים במחבת את החמאה עם מעט שמן זית. מטגנים קלות את עיגולי הסולת (הניוקי) עד שהם זהובים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
-
- 8. מוסיפים למחבת שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים עגבניות, בזיליקום ומלח. מערבבים ומטגנים כדקה. מחזירים למחבת את הניוקי ומקפיצים הכל יחד.
-
- 9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן בנדיבות.
- גיוונים: אפשר להוסיף למנה כדורי בייבי מוצרלה, קליפת לימון מגוררת ועוד עלים ירוקים.