פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ניוקי סולת בעגבניות ופרמז'ן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ניוקי סולת עם בצל, עגבניות ופרמז'ן (דנה מלמד)
      ניוקי סולת עם בצל, עגבניות ופרמז'ן (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 1 ליטר חלב
      • כף מלח
      • קורט פלפל לבן
      • קורט מוסקט טרי מגורר
      • כף טימין טרי קצוץ (לא חובה)
      • 2 כפות פרמז'ן מגוררת
      • כוס וחצי סולת
      • 2 חלמונים
      • 2 כפות חמאה
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (רצוי ללא גרעינים)
      • 5 עלי בזיליקום טרי
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח גס
      • פרמז'ן לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט, טימין (אם רוצים) ופרמז'ן.
      • 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת בזרם דקיק ככל האפשר. מערבבים תוך כדי כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה.
      • 3. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה.
      • 4. משמנים בחמאה נייר אפיה ומניחים אל משטח עבודה.
      • 5. משטחים את התערובת על גבי הנייר בצורה אחידה, כך שיתקבל בצק בעובי של כ1 ס"מ. (אפשר להעזר במערוך).
      • 6. קורצים עיגולים קטנים ומניחים בצד. (אפשר להקפיא חלק מהכמות או לשמור במקרר יומיים).
      • 7. מחממים במחבת את החמאה עם מעט שמן זית. מטגנים קלות את עיגולי הסולת (הניוקי) עד שהם זהובים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
      • 8. מוסיפים למחבת שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים עגבניות, בזיליקום ומלח. מערבבים ומטגנים כדקה. מחזירים למחבת את הניוקי ומקפיצים הכל יחד.
      • 9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן בנדיבות.
      • גיוונים: אפשר להוסיף למנה כדורי בייבי מוצרלה, קליפת לימון מגוררת ועוד עלים ירוקים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -