- 1. מרתיחים בסיר קטן את החלב עם השמן, המלח,
- הפלפל השחור והאגוז המוסקט. תוך בחישת רצופה במטרפה, מוסיפים את הסולת בזרם דק עד שהתערובת מסמיכה.
-
- 2. מסירים מהאש, מוסיפים את גבינת הפרמזן והקשקשל (משאירים מעט להגשה) ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת דייסה מוצקה.
-
- 3. מוסיפים את הביצים היטב ומערבבים אותן היטב אל תוך הדייסה עד שהן נטמעות לחלוטין.
-
- 4 מעבירים את מסת הניוקי לתבנית מרופדת נייר אפייה, מעליה מניחים נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה בעובי 1/2 1 ס"מ. מצננים במקרר 3-4 שעות.
-
- 5. מחממים תנור ל-200 מעלות וקורצים בעזרת חותכן עוגיות קטן עיגולים מן התערובת. מסדרים את הניוקי בתבנית מרופדת ניר אפייה מפזרים למעלה מעט מהפרמזן והקשקבל ששמרנו בצד ואופים במרכז התנור כ-15 דקות. ב-2 הדקות האחרונות לאפייה, מעלים את התבנית גבוה ככל האפשר לגוף החימום העליון בתנור ואופים עד שמזהיב.
-
- 5. מגישים חם עם מעט שמן זית מעל יחד עגבניות מגורדות עם שמן זית ובזיליקום טרי.