וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי רומאי מסולת

ניוקי עשוי סולת וגבינות. משטחים, קורצים עיגולים ואופים

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 750 מ"ל חלב (3 כוסות +2 כפות)
  • 60 מ"ל שמן קנולה (4 כפות)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי (לא הכרחי)
  • 250 גר' סולת (1 כוס)
  • 2 ביצים
  • 150 גר' גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
  • להגשה:
  • עגבניות מגוררות עם שמן זית ובזיליקום
  • אופן ההכנה:

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר קטן את החלב עם השמן, המלח,
  • הפלפל השחור והאגוז המוסקט. תוך בחישת רצופה במטרפה, מוסיפים את הסולת בזרם דק עד שהתערובת מסמיכה.
  • 2. מסירים מהאש, מוסיפים את גבינת הפרמזן והקשקשל (משאירים מעט להגשה) ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת דייסה מוצקה.
  • 3. מוסיפים את הביצים היטב ומערבבים אותן היטב אל תוך הדייסה עד שהן נטמעות לחלוטין.
  • 4 מעבירים את מסת הניוקי לתבנית מרופדת נייר אפייה, מעליה מניחים נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה בעובי 1/2 1 ס"מ. מצננים במקרר 3-4 שעות.
  • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות וקורצים בעזרת חותכן עוגיות קטן עיגולים מן התערובת. מסדרים את הניוקי בתבנית מרופדת ניר אפייה מפזרים למעלה מעט מהפרמזן והקשקבל ששמרנו בצד ואופים במרכז התנור כ-15 דקות. ב-2 הדקות האחרונות לאפייה, מעלים את התבנית גבוה ככל האפשר לגוף החימום העליון בתנור ואופים עד שמזהיב.
  • 5. מגישים חם עם מעט שמן זית מעל יחד עגבניות מגורדות עם שמן זית ובזיליקום טרי.
  • ניוקי בטטה ברוטב עגבניות ושמנת

  • ניוקי גבינות

  • לינגוויני פטריות וחלב קוקוס

  • ספגטי עם קישואים

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • פסטה ב-3 רטבים

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

  • רביולי קראנץ'

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully