פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ניוקי רומאי מסולת

      ניוקי עשוי סולת וגבינות. משטחים, קורצים עיגולים ואופים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 750 מ"ל חלב (3 כוסות +2 כפות)
      • 60 מ"ל שמן קנולה (4 כפות)
      • מלח לפי הטעם
      • פלפל שחור טחון טרי
      • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי (לא הכרחי)
      • 250 גר' סולת (1 כוס)
      • 2 ביצים
      • 150 גר' גבינת קשקבל מגוררת
      • 50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
      • להגשה:
      • עגבניות מגוררות עם שמן זית ובזיליקום
      • אופן ההכנה:

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים בסיר קטן את החלב עם השמן, המלח,
      • הפלפל השחור והאגוז המוסקט. תוך בחישת רצופה במטרפה, מוסיפים את הסולת בזרם דק עד שהתערובת מסמיכה.
      • 2. מסירים מהאש, מוסיפים את גבינת הפרמזן והקשקשל (משאירים מעט להגשה) ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת דייסה מוצקה.
      • 3. מוסיפים את הביצים היטב ומערבבים אותן היטב אל תוך הדייסה עד שהן נטמעות לחלוטין.
      • 4 מעבירים את מסת הניוקי לתבנית מרופדת נייר אפייה, מעליה מניחים נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה בעובי 1/2 1 ס"מ. מצננים במקרר 3-4 שעות.
      • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות וקורצים בעזרת חותכן עוגיות קטן עיגולים מן התערובת. מסדרים את הניוקי בתבנית מרופדת ניר אפייה מפזרים למעלה מעט מהפרמזן והקשקבל ששמרנו בצד ואופים במרכז התנור כ-15 דקות. ב-2 הדקות האחרונות לאפייה, מעלים את התבנית גבוה ככל האפשר לגוף החימום העליון בתנור ואופים עד שמזהיב.
      • 5. מגישים חם עם מעט שמן זית מעל יחד עגבניות מגורדות עם שמן זית ובזיליקום טרי.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -