פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ניוקי בטטה ברוטב עגבניות ושמנת

      ניוקי צבעוני וטעים של מסעדת מרקו בתל אביב

      57 מדרגים / 2.54 כוכבים

      ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב (נמרוד סונדרס)
      ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 300 גרם בטטה
      • 3 תפוחי אדמה אדומים
      • 2 ביצים
      • 1 כוס קמח
      • 2 כפות שמן זית כתית
      • 1 כף מלח שטוחה
      • לרוטב העגבניות:
      • 300 גרם עגבניות טריות מרוסקות
      • 200 גרם שמנת מתוקה לבישול
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • אגוז מוסקט
      • חופן עלי בזיליקום קצוצים
      • חופן פרמזן איכותי מגורד

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מים מבשלים את הבטטה עד לריכוך, מסננים ומועכים לכדי פירה.
      • 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
      • 3. מקלפים ומועכים. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הבטטה. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
      • 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ ומהם חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
      • 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
      • 6. להכנת הרוטב: מטגנים את השום הכתוש עם מעט שמן זית, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט.
      • 7. מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עד להסמכה.
      • 8. מעבירים את הניוקי לרוטב, מערבבים כך שיספוג את הטעמים, מוסיפים את הבזילקום הקצוץ ומגישים עם פרמזן מגורד

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -