מתכונים חמים

ניוקי בטטה ברוטב עגבניות ושמנת

ניוקי צבעוני וטעים של מסעדת מרקו בתל אביב

מתכון מאת: גבריאל פנחסוב, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב

מחשבון המרות

מצרכים

  • 300 גרם בטטה
  • 3 תפוחי אדמה אדומים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 כף מלח שטוחה
  • לרוטב העגבניות:
  • 300 גרם עגבניות טריות מרוסקות
  • 200 גרם שמנת מתוקה לבישול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • חופן פרמזן איכותי מגורד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים מבשלים את הבטטה עד לריכוך, מסננים ומועכים לכדי פירה.
  • 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
  • 3. מקלפים ומועכים. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הבטטה. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
  • 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ ומהם חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
  • 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
  • 6. להכנת הרוטב: מטגנים את השום הכתוש עם מעט שמן זית, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט.
  • 7. מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עד להסמכה.
  • 8. מעבירים את הניוקי לרוטב, מערבבים כך שיספוג את הטעמים, מוסיפים את הבזילקום הקצוץ ומגישים עם פרמזן מגורד

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully