- 1. בסיר עם מים מבשלים את הבטטה עד לריכוך, מסננים ומועכים לכדי פירה.
-
- 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
-
- 3. מקלפים ומועכים. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הבטטה. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
-
- 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ ומהם חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
-
- 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
-
- 6. להכנת הרוטב: מטגנים את השום הכתוש עם מעט שמן זית, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט.
-
- 7. מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עד להסמכה.
-
- 8. מעבירים את הניוקי לרוטב, מערבבים כך שיספוג את הטעמים, מוסיפים את הבזילקום הקצוץ ומגישים עם פרמזן מגורד