פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לימונים קטנים כבושים

      כל מה שצריך זה לימונים, מלח , צנצנת וקצת סבלנות.

      30 מדרגים / 2.21 כוכבים

      לימונים כבושים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      לימונים כבושים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

        • עבור צנצנת (גובה כ-15 ס"מ, קוטר כ-8 ס"מ)

        • 25 לימונים קטנים- ננסיים (הכמות היא בהתאם לגודל הצנצנת)
        • חופןמלח גס
        • מיץ לימון
        • שמן זית

      אופן ההכנה

        איך מכינים לימונים קטנים כבושים ?

      • מעקרים את הצנצנת- שופכים לתוכה מים רותחים או 'מבשלים' אותה בסיר עם מים רותחים. מייבשים.
      • חוצים את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, כמעין סנדוויץ').
      • מכניסים פנימה מעט מלח גס, סוגרים ומכניסים לצנצנת. אפשר לדחוס את הלימונים, גם ככה לאחר שבוע הם מתרככים והנפח יורד.
      • סוחטים פנימה מיץ לימון שיכסה את הלימונים עד הסוף ומסיימים בחצי ס"מ שמן זית. סוגרים היטב.
      • משאירים על השיש ליומיים ואז מכניסים למקרר או מכניסים למקרר למשך שלושה שבועות עד שהם כבושים וטובים. הלימונים כמובן מחזיקים מעמד הרבה זמן מעבר לכך.
      • שדרוגים: אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -