לימונים קטנים כבושים
כל מה שצריך זה לימונים, מלח , צנצנת וקצת סבלנות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
עבור צנצנת (גובה כ-15 ס"מ, קוטר כ-8 ס"מ)
- 25לימונים קטנים- ננסיים (הכמות היא בהתאם לגודל הצנצנת)
- חופןמלח גס
- מיץ לימון
- שמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לימונים קטנים כבושים?
- 1מעקרים את הצנצנת- שופכים לתוכה מים רותחים או 'מבשלים' אותה בסיר עם מים רותחים. מייבשים.
- 2חוצים את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, כמעין סנדוויץ').
- 3מכניסים פנימה מעט מלח גס, סוגרים ומכניסים לצנצנת. אפשר לדחוס את הלימונים, גם ככה לאחר שבוע הם מתרככים והנפח יורד.
- 4סוחטים פנימה מיץ לימון שיכסה את הלימונים עד הסוף ומסיימים בחצי ס"מ שמן זית. סוגרים היטב.
- 5משאירים על השיש ליומיים ואז מכניסים למקרר או מכניסים למקרר למשך שלושה שבועות עד שהם כבושים וטובים. הלימונים כמובן מחזיקים מעמד הרבה זמן מעבר לכך.
- 6שדרוגים: אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.