מתכונים חמים

לימונים קטנים כבושים

כל מה שצריך זה לימונים, מלח , צנצנת וקצת סבלנות.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לימונים כבושים

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור צנצנת (גובה כ-15 ס"מ, קוטר כ-8 ס"מ)

    • 25 לימונים קטנים- ננסיים (הכמות היא בהתאם לגודל הצנצנת)
    • חופןמלח גס
    • מיץ לימון
    • שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים לימונים קטנים כבושים?

  • 1מעקרים את הצנצנת- שופכים לתוכה מים רותחים או 'מבשלים' אותה בסיר עם מים רותחים. מייבשים.
  • 2חוצים את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, כמעין סנדוויץ').
  • 3מכניסים פנימה מעט מלח גס, סוגרים ומכניסים לצנצנת. אפשר לדחוס את הלימונים, גם ככה לאחר שבוע הם מתרככים והנפח יורד.
  • 4סוחטים פנימה מיץ לימון שיכסה את הלימונים עד הסוף ומסיימים בחצי ס"מ שמן זית. סוגרים היטב.
  • 5משאירים על השיש ליומיים ואז מכניסים למקרר או מכניסים למקרר למשך שלושה שבועות עד שהם כבושים וטובים. הלימונים כמובן מחזיקים מעמד הרבה זמן מעבר לכך.
  • 6שדרוגים: אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully