וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לימונים קטנים כבושים

כל מה שצריך זה לימונים, מלח , צנצנת וקצת סבלנות.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה!

לימונים כבושים. מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
לימונים כבושים/מתן שופן

מצרכים למתכון

  • עבור צנצנת (גובה כ-15 ס"מ, קוטר כ-8 ס"מ)

    • 25לימונים קטנים- ננסיים (הכמות היא בהתאם לגודל הצנצנת)
    • חופןמלח גס
    • מיץ לימון
    • שמן זית

אופן ההכנה

איך מכינים לימונים קטנים כבושים?

  • 1
    מעקרים את הצנצנת- שופכים לתוכה מים רותחים או 'מבשלים' אותה בסיר עם מים רותחים. מייבשים.
  • 2
    חוצים את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, כמעין סנדוויץ').
  • 3
    מכניסים פנימה מעט מלח גס, סוגרים ומכניסים לצנצנת. אפשר לדחוס את הלימונים, גם ככה לאחר שבוע הם מתרככים והנפח יורד.
  • 4
    סוחטים פנימה מיץ לימון שיכסה את הלימונים עד הסוף ומסיימים בחצי ס"מ שמן זית. סוגרים היטב.
  • 5
    משאירים על השיש ליומיים ואז מכניסים למקרר או מכניסים למקרר למשך שלושה שבועות עד שהם כבושים וטובים. הלימונים כמובן מחזיקים מעמד הרבה זמן מעבר לכך.
  • 6
    שדרוגים: אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully