וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לימונים כבושים של בליני

מסעדת "בליני" הממוקמת בנווה צדק שבתל אביב אוהבת יותר מכל להשתמש בלימונים - אם בשביל הלימונצ'לו, או בשביל מנות אחרות. כאן היא מציגה את המתכון שלה ללימונים כבושים מושלמים.

מתכון מאת: אמיר שולר, מערכת וואלה!

מנות לימון בבליני. נמרוד סונדרס
מנות לימון בבליני

מצרכים למתכון

  • 8 לימונים בינוניים
  • 3 כפות מלח גס
  • 1/2 1 כפות צ'ילי גרוס
  • 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) מיץ לימון
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הלימונים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ. חשוב לסלק את הגרעינים, על מנת לנטרל מרירות.
  • 2. מתבלים את פרוסות הלימון במלח גס, צ'ילי ופפריקה.
  • 3. מעקרים את צנצנת האחסון באמצעות שטיפתה במים רותחים. מייבשים את הצנצנת ומכניסים את פרוסות הלימון. מניחים על אדן החלון, במקום מואר היטב, למשך 24 שעות.
  • 4. לאחר יממה, מוסיפים את מיץ הלימון. לבסוף, יוצקים שכבה דקה של שמן, שיוצרת אטימה מוחלטת בין הלימון לחמצן ומונעת התפתחות עובש.
  • 5. סוגרים היטב ומשאירים את הצנצנת על השיש למשך שבוע. מדי פעם הופכים אותה על הראש, כדי שהנוזלים יגיעו לכל פרוסה ופרוסה. מאחסנים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully