- 1. מתחילים עם התבשיל: מחממים בסיר בינוני 4-5 כפות שמן זית ומטגנים בו בצל, גזר ושיני שום. מתבלים במלח ופלפל. קוצצים את הלימונים הכבושים ומוסיפים גם אותם. מוסיפים את השעועית ו-4 כוסות מהמים שבהם הושרתה ומרתיחים במשך 10 דקות בערך. מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
-
- 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקירור ל-40 דקות בערך.
-
- 3. בינתיים, צולים את העגבניות: חותכים את העגבניות לרבעים, מלהיטים מחבת טפלון וחורכים אותן היטב. זורים עליהן מעט סוכר ומוסיפים לסיר, שצריך לרתוח בבעבוע עדין בשלב זה.
-
- 4. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומתחילים לקרוץ ממנה קציצות: מניחים קערת מים בסביבת העבודה ומדי פעם מרטיבים את הידיים. את הקציצות המוכנות מעבירים ישר לסיר.
-
- 5. כשכל הקציצות עברו לסיר, מנערים אותו מעט מצד לצד על מנת להרטיב את כולן ברוטב. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
-
- 6. 5 דקות לפני הגשה מוסיפים כוסברה טרייה. מומלץ להגיש עם אורז.