חמין צמחוני עם שעועית וגריסי פנינה

לכל עדה יש את החמין שלה, לכל בית יש את הניחוחות שלו, ואין כל סיבה שגם צמחונים לא יוכלו להנות מכל החגיגה הזו: רותי שטיינברג מציגה חמין שהוא צמחוני לחלוטין, מבלי להתפשר על הטעם.

מתכון מאת: רותי שטיינברג, מערכת וואלה!
שלבי הכנת חמין צמחוני. ברני ארדוב
שלבי הכנת חמין צמחוני

מצרכים

  • 1/4 כוס גריסי פנינה (מושרית)
  • 1/4 כוס שעועית אדומה (מושרית)
  • 1/4 כוס שעועית לבנה (מושרית)
  • 1/2 כוס חומוס ()מושרים)
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 בצל גדול בקליפתו (לשטוף היטב)
  • 7 תפוחי אדמה קטנים, קלופים ורחוצים
  • 2 שזיפים מיובשים ומגולענים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית פפריקה
  • קמצוץ צ'ילי חריף
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף או מלח
  • ביצים כמספר הסועדים
  • קישקע צמחוני (לא הכרחי)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל, מוסיפים בזהירות את הסוכר החום ומערבבים על להבה נמוכה.
  • 2. מסננים את הקטניות, שוטפים במים קרים ומוסיפים לבצל המוזהב. מוסיפים מים כדי כיסוי הקטניות. מוסיפים את התבלינים.
  • 3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים והקישקע. מכסים ב-1 סנטימטר של מים מעל גובה התכולה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים בנייר כסף.
  • 4. מבשלים על הכיריים כ-3 שעות, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך 10- 12 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully