חמין צמחוני עם שעועית וגריסי פנינה
לכל עדה יש את החמין שלה, לכל בית יש את הניחוחות שלו, ואין כל סיבה שגם צמחונים לא יוכלו להנות מכל החגיגה הזו: רותי שטיינברג מציגה חמין שהוא צמחוני לחלוטין, מבלי להתפשר על הטעם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 כוס גריסי פנינה (מושרית)
- 1/4 כוס שעועית אדומה (מושרית)
- 1/4 כוס שעועית לבנה (מושרית)
- 1/2 כוס חומוס ()מושרים)
- 1 בצל חתוך גס
- 1 בצל גדול בקליפתו (לשטוף היטב)
- 7 תפוחי אדמה קטנים, קלופים ורחוצים
- 2 שזיפים מיובשים ומגולענים
- 2-3 עלי דפנה
- 4 גרגירי פלפל אנגלי
- 1 כפית פפריקה
- קמצוץ צ'ילי חריף
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף או מלח
- ביצים כמספר הסועדים
- קישקע צמחוני (לא הכרחי)
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל, מוסיפים בזהירות את הסוכר החום ומערבבים על להבה נמוכה.
- 2. מסננים את הקטניות, שוטפים במים קרים ומוסיפים לבצל המוזהב. מוסיפים מים כדי כיסוי הקטניות. מוסיפים את התבלינים.
- 3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים והקישקע. מכסים ב-1 סנטימטר של מים מעל גובה התכולה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים בנייר כסף.
- 4. מבשלים על הכיריים כ-3 שעות, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך 10- 12 שעות.