וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין צמחוני עם שעועית וגריסי פנינה

לכל עדה יש את החמין שלה, לכל בית יש את הניחוחות שלו, ואין כל סיבה שגם צמחונים לא יוכלו להנות מכל החגיגה הזו: רותי שטיינברג מציגה חמין שהוא צמחוני לחלוטין, מבלי להתפשר על הטעם.

מתכון מאת: רותי שטיינברג, מערכת וואלה

שלבי הכנת חמין צמחוני. ברני ארדוב
שלבי הכנת חמין צמחוני

מצרכים למתכון

  • 1/4 כוס גריסי פנינה (מושרית)
  • 1/4 כוס שעועית אדומה (מושרית)
  • 1/4 כוס שעועית לבנה (מושרית)
  • 1/2 כוס חומוס ()מושרים)
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 בצל גדול בקליפתו (לשטוף היטב)
  • 7 תפוחי אדמה קטנים, קלופים ורחוצים
  • 2 שזיפים מיובשים ומגולענים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית פפריקה
  • קמצוץ צ'ילי חריף
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף או מלח
  • ביצים כמספר הסועדים
  • קישקע צמחוני (לא הכרחי)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל, מוסיפים בזהירות את הסוכר החום ומערבבים על להבה נמוכה.
  • 2. מסננים את הקטניות, שוטפים במים קרים ומוסיפים לבצל המוזהב. מוסיפים מים כדי כיסוי הקטניות. מוסיפים את התבלינים.
  • 3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים והקישקע. מכסים ב-1 סנטימטר של מים מעל גובה התכולה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים בנייר כסף.
  • 4. מבשלים על הכיריים כ-3 שעות, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך 10- 12 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully