וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין פתיתים, גזר ועוף

לרוב נהוג להשתמש בגריסי פנינה, אבל דנה שיין דווקא מעדיפה פתיתים, בגלל שהם סופחים נהדר את נוזלי הבישול. בשילוב עם עוף וגזר, מתקבל תבשיל עמוק וטעים במיוחד.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!

חמין פתיתים ורלי פלאי. נמרוד סונדרס
חמין פתיתים ורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד) פרוסה לעיגולים
  • 2 גזרים גדולים מגוררים גס
  • חבילת פתיתים 500 גר' של אסם
  • 1 תפו"א בגודל בינוני קלוף ופרוס
  • 1 בטטה בגודל בינוני קלופה ופרוסה
  • 6 שוקי עוף
  • 50 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • פלפל שחור גרוס + מלח גס (לזרייה על השוקיים)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. זורים מלח גס ופלפל גרוס על שוקי העוף.
  • 2. מחממים את השמן בסיר רחב ומזהיבים בו את שוקי העוף מכל הצדדים.
  • 3. מוציאים את השוקיים ומזהיבים את הבצל.
  • 4. מוסיפים את הכרישה וקוביות חזה האווז ומטגנים יחד כדקה.
  • 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב עד שהכל מבריק ומצופה בשמן.
  • 6. מטגנים את הפתיתים מספר דקות על אש בינונית ובוחשים מידי פעם (לא לשרוף!).
  • 7. מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
  • 8. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • 9. מוסיפים ½ 3 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה קטנה 5 דקות. מידי פעם בוחשים.
  • 10. הרכבת החמין: משמנים את הסיר המיועד להיכנס לתנור ועורכים בתחתיתו את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה לסרוגין.
  • 11. על שכבת הבטטות ותפוחי האדמה, יוצקים מחצית מכמות הפתיתים.
  • 12. על הפתיתים עורכים את שוקי העוף ומכסים ביתרת הפתיתים שנותרה.
  • 13. מכסים את הסיר היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים כך למשך 8 שעות בערך.
  • 14. להגשה – הופכים את הסיר על צלחת בגודל מתאים ומגישים לצד סלט ירקות טרי.
  • 15. הערה: אפשר לוותר על שוקי העוף ומי שצמחוני יכול לוותר גם על חזה האווז, המנה נפלאה בכל מקרה – גם בגרסה הצמחונית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully