- 1. זורים מלח גס ופלפל גרוס על שוקי העוף.
-
- 2. מחממים את השמן בסיר רחב ומזהיבים בו את שוקי העוף מכל הצדדים.
-
- 3. מוציאים את השוקיים ומזהיבים את הבצל.
-
- 4. מוסיפים את הכרישה וקוביות חזה האווז ומטגנים יחד כדקה.
-
- 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב עד שהכל מבריק ומצופה בשמן.
-
- 6. מטגנים את הפתיתים מספר דקות על אש בינונית ובוחשים מידי פעם (לא לשרוף!).
-
- 7. מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
-
- 8. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
-
- 9. מוסיפים ½ 3 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה קטנה 5 דקות. מידי פעם בוחשים.
-
- 10. הרכבת החמין: משמנים את הסיר המיועד להיכנס לתנור ועורכים בתחתיתו את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה לסרוגין.
-
- 11. על שכבת הבטטות ותפוחי האדמה, יוצקים מחצית מכמות הפתיתים.
-
- 12. על הפתיתים עורכים את שוקי העוף ומכסים ביתרת הפתיתים שנותרה.
-
- 13. מכסים את הסיר היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים כך למשך 8 שעות בערך.
-
- 14. להגשה הופכים את הסיר על צלחת בגודל מתאים ומגישים לצד סלט ירקות טרי.
-
- 15. הערה: אפשר לוותר על שוקי העוף ומי שצמחוני יכול לוותר גם על חזה האווז, המנה נפלאה בכל מקרה גם בגרסה הצמחונית.