פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      החמין של דיטה

      מתכון שעובר במשפחה של השפית דיטה בורנשטיין במשך דורות על גבי דורות, ומוגש במסעדת "דיטה" הנהדרת בסופי שבוע, בעיקר בכאלה חורפיים.

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      רגינה בתחנה חמין (יח
      רגינה בתחנה חמין (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-15 מנות:
      • תערובת של 1 ק"ג שעועית וחיטה מושרית במים 24 שעות
      • 2.5 קילו תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים ל-4
      • 2-2.5 קילו בשר בקר טרי בנתח שלם (שפונדרה)
      • 4 חתיכות של רגלי פרה
      • שומן אווז לריפוד הסיר
      • ביצים לפי מספר הסועדים
      • 8 שזיפים שחורים יבשים
      • חצי כוס פפריקה מתוקה מאיכות משובחת
      • 1 כף פלפל שחור גרוס מאיכות משובחת
      • 2 כפות מלח גס
      • ראש שום שלם
      • בצל שלם עם הקליפה
      • חצי כוס דבש

      אופן ההכנה

      • 1. מרפדים סיר גדול בשומן אווז ומניחים את רגלי הפרה, שעועית, חיטה ואת נתח הבשר (בסיום הבישול פורסים את הבשר).
      • 2. מפזרים תפוחי אדמה, בצל, ראש שום ושזיפים.
      • 3. מניחים מעל הכל ביצים ומעליהן מפזרים פפריקה, מלח ופלפל בנדיבות וחצי כוס דבש.
      • 4. מוסיפים מים לידי כיסוי ואז מרתיחים חזק כ-15 דקות. מכסים, מורידים את האש, סוגרים את הסיר היטב ?

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -