החמין של דיטה
מתכון שעובר במשפחה של השפית דיטה בורנשטיין במשך דורות על גבי דורות, ומוגש במסעדת "דיטה" הנהדרת בסופי שבוע, בעיקר בכאלה חורפיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-15 מנות:
- תערובת של 1 ק"ג שעועית וחיטה מושרית במים 24 שעות
- 2.5 קילו תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים ל-4
- 2-2.5 קילו בשר בקר טרי בנתח שלם (שפונדרה)
- 4 חתיכות של רגלי פרה
- שומן אווז לריפוד הסיר
- ביצים לפי מספר הסועדים
- 8 שזיפים שחורים יבשים
- חצי כוס פפריקה מתוקה מאיכות משובחת
- 1 כף פלפל שחור גרוס מאיכות משובחת
- 2 כפות מלח גס
- ראש שום שלם
- בצל שלם עם הקליפה
- חצי כוס דבש
אופן ההכנה
- 1. מרפדים סיר גדול בשומן אווז ומניחים את רגלי הפרה, שעועית, חיטה ואת נתח הבשר (בסיום הבישול פורסים את הבשר).
- 2. מפזרים תפוחי אדמה, בצל, ראש שום ושזיפים.
- 3. מניחים מעל הכל ביצים ומעליהן מפזרים פפריקה, מלח ופלפל בנדיבות וחצי כוס דבש.
- 4. מוסיפים מים לידי כיסוי ואז מרתיחים חזק כ-15 דקות. מכסים, מורידים את האש, סוגרים את הסיר היטב ?