וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החמין של דיטה

מתכון שעובר במשפחה של השפית דיטה בורנשטיין במשך דורות על גבי דורות, ומוגש במסעדת "דיטה" הנהדרת בסופי שבוע, בעיקר בכאלה חורפיים.

מתכון מאת: דיטה בורנשטיין, מערכת וואלה

רגינה בתחנה חמין.
רגינה בתחנה חמין

מצרכים למתכון

  • ל-15 מנות:
  • תערובת של 1 ק"ג שעועית וחיטה מושרית במים 24 שעות
  • 2.5 קילו תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים ל-4
  • 2-2.5 קילו בשר בקר טרי בנתח שלם (שפונדרה)
  • 4 חתיכות של רגלי פרה
  • שומן אווז לריפוד הסיר
  • ביצים לפי מספר הסועדים
  • 8 שזיפים שחורים יבשים
  • חצי כוס פפריקה מתוקה מאיכות משובחת
  • 1 כף פלפל שחור גרוס מאיכות משובחת
  • 2 כפות מלח גס
  • ראש שום שלם
  • בצל שלם עם הקליפה
  • חצי כוס דבש

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים סיר גדול בשומן אווז ומניחים את רגלי הפרה, שעועית, חיטה ואת נתח הבשר (בסיום הבישול פורסים את הבשר).
  • 2. מפזרים תפוחי אדמה, בצל, ראש שום ושזיפים.
  • 3. מניחים מעל הכל ביצים ומעליהן מפזרים פפריקה, מלח ופלפל בנדיבות וחצי כוס דבש.
  • 4. מוסיפים מים לידי כיסוי ואז מרתיחים חזק כ-15 דקות. מכסים, מורידים את האש, סוגרים את הסיר היטב ?

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully