וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל מ'סוקי חגיגי לפסח

מנה מסורתית עם ריחות משכרים של אביב, שמשדכת עשבי תיבול עם תרמילים טריים של אפונה, פול וראשי ארטישוק. הכירו את המ'סוקי - הנשק הטוניסאי הסודי לליל הסדר.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה

תבשיל מסוקי טוניסאי. צילום: מתן שופן,
תבשיל מסוקי טוניסאי/צילום: מתן שופן

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • ק"ג בשר בקר המתאים לתבשיל ארוך (אסאדו, צוואר, שריר, אונטריב) חתוך לקוביות
  • 4 גזרים
  • 1 קולורבי
  • 1/4 כרוב לבן
  • חבילת תרד טרי
  • 1 בצל לבן
  • 3 תפו"א
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • כוס אפונה ירוקה טרייה
  • כוס פולים ירוקים טריים
  • 2 ראשי ארטישוק טריים
  • 1 לוף (כרישה)
  • 1 עגבניה
  • 5 שיני שום טרי
  • 2-3 קישואים
  • 1 לפת
  • 1 שומר
  • צרור כוסברה
  • צרור נענע
  • מקל קינמון
  • כף אריסה
  • כף כורכום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, ומחלקים לשתי קערות.
  • 2. דגשים לירקות: לאחר שמנקים את הארטישוק, משרים אותו במיץ לימון על מנת שלא ישחיר. חותכים את ראשי הארטישוק לקוביות רק לפני תחילת הבישול.
  • 3. את התרד יש להפריד מהגבעולים, ולהשתמש רק בעלים.
  • 4. חותכים את הכרישה לכל אורכה, וקוצצים לחצאי טבעות.
  • 5. את השום, הנענע והכוסברה קוצצים דק. מוסיפים את הרוב לקערת הירקות ושומרים מעט משתיהן לסוף התבשיל (הסבר בהמשך המתכון).
  • 6. מחממים את השמן בסיר, ומוסיפים את כל התבלינים: אריסה, כורכום, פלפל שחור ומלח. מערבבים.
  • 7. מוסיפים לסיר קערה אחת של ירקות, ועליה מניחים את הבשר. מעל הבשר, מניחים את תכולת הקערה השנייה של הירקות.
  • 8. מבשלים על אש קטנה כ-4 שעות, מבלי להוסיף מים. הירקות מפרישים כמות מכובדת של נוזלים. בסוף הבישול, מוסיפים שוב כוסברה ונענע קצוצות דק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully