וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל גולאש וקורקבנים

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

מנות בשר בקר במסעדת סנדר. דרור עינב
מנות בשר בקר במסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • ל-6-7 סועדים:
  • 2 ק"ג בשר כתף או בשר מספר 5 פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1/2 ק"ג קורקבני הודו
  • 2 בצלים
  • 6 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • 4 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות
  • 2 כפות קמח תפו"א
  • שמן זית
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. צולים את פרוסות הבשר, הקורקבנים הבצל והשום בסיר עם מעט שמן זית.
  • 2. מוסיפים מעט מים וממשיכים להשחים. בכל פעם שהמים מתאדים מוסיפים עוד מעט מים וממשיכים להשחים. חוזרים על הפעולה כמה פעמים (כמה שיותר - יותר טוב, כך הרוטב שמתקבל סמיך יותר) עד שהבשר מקבל צבע חום כהה וצלוי היטב.
  • 3. מוסיפים מים לכיסוי, מוסיפים את העגבניות המגורדות, הרסק, המלח והפלפל ומבשלים כשעה וחצי.
  • 4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כשעה נוספת או שעד שהבשר והקורקבנים רכים לחלוטין. כ-20 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את קמח תפוחי האדמה על מנת להסמיך את הרוטב. מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully