בשר צלי בתנור
לא צריך לעבוד קשה כדי להרים ארוחה חגיגית ומושקעת למשפחה: זמי שרייבר מציגה מתכון לקדירת בשר בתנור, שמרכיבים בתוך רבע שעה, ואז נותנים לה להיצלות לאיטה בתנור, עד שהיא מושלמת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 סועדים:
- 2 קילוגרם בשר כתף
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים פרוסים
- 5 שיני שום כתושות
- מעט פלפל אנגלי
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום כתוש ומעט מלח עד להשחמה. מוסיפים מעט מים ומשחימים שוב (חוזרים על הפעולה עד לקבלת גוון כהה).
- 2. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את יתר המרכיבים.
- 3. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכשעתיים וכחצי שעה נוספת ללא מכסה בחום של 170 מעלות. מדי פעם יוצקים את הרוטב על הבשר.
- 4. מעבירים למקרר (כולל הרוטב) לקירור של כ-4 שעות. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ויוצקים את הרוטב מעל.