- 1. מוציאים מהבשר כמה חתיכות שומן נקי, מחממים אותן בסיר כבד עם מעט שמן לטיגון, עד שהשומן נמס, ומוציאים את החתיכות.
-
- 2. משחימים את הבשר בשומן על להבה גבוהה כרבע שעה עד שהוא שחום מכל הצדדים.
-
- 3. מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים בהרט בנדיבות וגרגירי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות.
-
- 4. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן לסיר ומערבבים. מוסיפים פפריקה ומלח, ויוצקים מים או מרק עוף רק עד לכיסוי תכולת הסיר. מרתיחים.
-
- 5. מחממים תנור ל-120 מעלות, אוטמים היטב את הסיר ואופים 4 שעות. אפשר לבשל גם 3 שעות על הלהבה הכי קטנה בכיריים, בסיר עם תחתית כפולה.
-
- 6. מגישים את תבשיל השפונדרה והאורז לשולחן.