וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל שפונדרה ואורז

זהו סוג של חמין, אבל עם טעם בשרי מדויק וגרגרי אורז מלא העשויים אחד-אחד. אורלי פלאי והשף צחי בוקששתר מבשלים את אחד המאכלים האהובים בישראל.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

צילום סטילס: אפיק גבאי צילום וידאו: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 ק"ג שפונדרה בקר חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון
  • 1/2 ק"ג בצל חתוך גס
  • 1/2 ק"ג גזר חתוך גס
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף כוסברה גרגרים שלמים
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות אורז מלא עגול שהושרה במים לכיסוי במשך כשעתיים-שלוש, נשטף וסונן
  • 1/2 עד כוס ציר מרק עוף/מים

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים מהבשר כמה חתיכות שומן נקי, מחממים אותן בסיר כבד עם מעט שמן לטיגון, עד שהשומן נמס, ומוציאים את החתיכות.
  • 2. משחימים את הבשר בשומן על להבה גבוהה כרבע שעה עד שהוא שחום מכל הצדדים.
  • 3. מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים בהרט בנדיבות וגרגירי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות.
  • 4. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן לסיר ומערבבים. מוסיפים פפריקה ומלח, ויוצקים מים או מרק עוף רק עד לכיסוי תכולת הסיר. מרתיחים.
  • 5. מחממים תנור ל-120 מעלות, אוטמים היטב את הסיר ואופים 4 שעות. אפשר לבשל גם 3 שעות על הלהבה הכי קטנה בכיריים, בסיר עם תחתית כפולה.
  • 6. מגישים את תבשיל השפונדרה והאורז לשולחן.
  • קדירת בשר ביין וערמונים

  • מחבת חלקי פנים

  • קדרת עוף עם כרוב ויין לבן

  • קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ

  • תבשיל קארי עם פרוסות שייטל צרובות

  • תבשיל צוואר וירקות כתומים

  • ציר בקר

  • סלט אטריות רענן

  • כריך קורנביף

  • גולאש אוסובוקו

  • פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

  • לחי בקר בסגנון תימני

  • כבד עגל ביין אדום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully