פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל שפונדרה ואורז

      זהו סוג של חמין, אבל עם טעם בשרי מדויק וגרגרי אורז מלא העשויים אחד-אחד. אורלי פלאי והשף צחי בוקששתר מבשלים את אחד המאכלים האהובים בישראל.

      11 מדרגים / 3.4 כוכבים

      צילום סטילס: אפיק גבאי צילום וידאו: בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 ק"ג שפונדרה בקר חתוך לקוביות
      • שמן לטיגון
      • 1/2 ק"ג בצל חתוך גס
      • 1/2 ק"ג גזר חתוך גס
      • 1 כף בהרט
      • 1 כף כוסברה גרגרים שלמים
      • 1 כפית פפריקה
      • 1 כף מלח
      • 2 כוסות אורז מלא עגול שהושרה במים לכיסוי במשך כשעתיים-שלוש, נשטף וסונן
      • 1/2 עד כוס ציר מרק עוף/מים

      אופן ההכנה

      • 1. מוציאים מהבשר כמה חתיכות שומן נקי, מחממים אותן בסיר כבד עם מעט שמן לטיגון, עד שהשומן נמס, ומוציאים את החתיכות.
      • 2. משחימים את הבשר בשומן על להבה גבוהה כרבע שעה עד שהוא שחום מכל הצדדים.
      • 3. מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים בהרט בנדיבות וגרגירי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות.
      • 4. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן לסיר ומערבבים. מוסיפים פפריקה ומלח, ויוצקים מים או מרק עוף רק עד לכיסוי תכולת הסיר. מרתיחים.
      • 5. מחממים תנור ל-120 מעלות, אוטמים היטב את הסיר ואופים 4 שעות. אפשר לבשל גם 3 שעות על הלהבה הכי קטנה בכיריים, בסיר עם תחתית כפולה.
      • 6. מגישים את תבשיל השפונדרה והאורז לשולחן.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -