פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדרת עוף עם כרוב ויין לבן

      אורלי פלאי אוהבת כרוב, ומשתדלת להוסיף אותו מתי שרק אפשר, גם לקדירת עוף ביין לבן. מנה קלה, מהירה וטעימה, שגדולה בכמה מידות מסך מרכיביה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קדרת עוף ביין לבן של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      קדרת עוף ביין לבן של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 2 כפות שמן זית
      • עוף מחולק ל-4 נתחים
      • 1 בצל פרוס
      • 6 שיני שום שלמות
      • צרור קטן של תימין
      • 1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
      • 1 כרוב לבן קטן מחולק ל-8 פלחים
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר רחב עם שמן זית, מזהיבים את העוף משני הצדדים.
      • 2. מוסיפים לסיר בצל, שום ותימין, ומזהיבים קלות. יוצקים יין ומקרצפים את משקעי הצלייה.
      • 3. מוסיפים את פלחי הכרוב, מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה או עד שהעוף מוכן ומקבל גוון זהוב יפה בחלקו התחתון (כדאי להפוך ולהרוויח שיזוף גם בצד השני). במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות