קדרת עוף עם כרוב ויין לבן
אורלי פלאי אוהבת כרוב, ומשתדלת להוסיף אותו מתי שרק אפשר, גם לקדירת עוף ביין לבן. מנה קלה, מהירה וטעימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- עוף מחולק ל-4 נתחים
- 1 בצל פרוס
- 6 שיני שום שלמות
- צרור קטן של תימין
- 1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
- 1 כרוב לבן קטן מחולק ל-8 פלחים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב עם שמן זית, מזהיבים את העוף משני הצדדים.
- 2. מוסיפים לסיר בצל, שום ותימין, ומזהיבים קלות. יוצקים יין ומקרצפים את משקעי הצלייה.
- 3. מוסיפים את פלחי הכרוב, מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה או עד שהעוף מוכן ומקבל גוון זהוב יפה בחלקו התחתון (כדאי להפוך ולהרוויח שיזוף גם בצד השני). במידת הצורך מוסיפים מעט מים.