- 1. מחממים את הציר ומוסיפים זעפרן. שומרים חם.
-
- 2. מטגנים את שוקי העוף בשמן זית עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. מוסיפים נקניקיות ומשחימים גם אותן. מוציאים מהמחבת.
-
- 3. מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
-
- 4. מוסיפים קוביות פלפל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ'ילי ועגבניות ומטגנים יחד לקבלת סופריטו שהוא הבסיס כמעט לכל פאיה.
-
- 5. מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף והבשר, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 6. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
-
- 7. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך ומתחיל להיחרך מעט. בשלב הזה אפשר לכסות לגמרי כדי לעודד בישול וריכוך או להסיר לגמרי את המכסה כדי לעודד אידוי נוזלים עודפים.
-
- 8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים את הפאייה.