וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאייה חגיגית עם עוף

אורלי פלאי מארחת את אבי שטייניץ, והשניים מבשלים סיר פאייה חגיגי עם זעפרן, עוף ונקניקיות עתיר בניחוחות מעושנים מתוך ספרם המשותף "ששת".

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מערכת וואלה

צילום וידיאו, בימוי ועריכה: בבושקה הפקות, צילום סטילס: אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 10 חוטי זעפרן
  • שמן זית לטיגון
  • 4 שוקי עוף
  • 2 נקניקיות מעושנות ופרוסות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1/2 1 כוסות אורז עגול
  • 2/3 כוס אפונה ירוקה
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את הציר ומוסיפים זעפרן. שומרים חם.
  • 2. מטגנים את שוקי העוף בשמן זית עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. מוסיפים נקניקיות ומשחימים גם אותן. מוציאים מהמחבת.
  • 3. מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
  • 4. מוסיפים קוביות פלפל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ'ילי ועגבניות ומטגנים יחד לקבלת סופריטו שהוא הבסיס כמעט לכל פאיה.
  • 5. מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף והבשר, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
  • 7. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך ומתחיל להיחרך מעט. בשלב הזה אפשר לכסות לגמרי כדי לעודד בישול וריכוך או להסיר לגמרי את המכסה כדי לעודד אידוי נוזלים עודפים.
  • 8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים את הפאייה.
  • פאייה עוף

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית קוקי

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • סלט אטריות רענן

  • מקלובה פתיתים

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • אורז ופרגיות בסיר אחד

  • סלט עוף וירקות אסייתי

  • ספגטי פרימוורה

  • פאד תאי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully