פאייה חגיגית עם עוף

אורלי פלאי מארחת את אבי שטייניץ, והשניים מבשלים סיר פאייה חגיגי עם זעפרן, עוף ונקניקיות עתיר בניחוחות מעושנים מתוך ספרם המשותף "ששת".

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מערכת וואלה!
(צילום: צילום וידיאו, בימוי ועריכה: בבושקה הפקות, צילום סטילס: אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 10 חוטי זעפרן
  • שמן זית לטיגון
  • 4 שוקי עוף
  • 2 נקניקיות מעושנות ופרוסות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1/2 1 כוסות אורז עגול
  • 2/3 כוס אפונה ירוקה
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את הציר ומוסיפים זעפרן. שומרים חם.
  • 2. מטגנים את שוקי העוף בשמן זית עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. מוסיפים נקניקיות ומשחימים גם אותן. מוציאים מהמחבת.
  • 3. מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
  • 4. מוסיפים קוביות פלפל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ'ילי ועגבניות ומטגנים יחד לקבלת סופריטו שהוא הבסיס כמעט לכל פאיה.
  • 5. מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף והבשר, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
  • 7. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך ומתחיל להיחרך מעט. בשלב הזה אפשר לכסות לגמרי כדי לעודד בישול וריכוך או להסיר לגמרי את המכסה כדי לעודד אידוי נוזלים עודפים.
  • 8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים את הפאייה.
  • פאייה עוף

  • קניידלך ירקות צבעוני

  • אורז טורקי עם עוף וארטישוק

  • שוקי עוף בדבש וטריאקי

  • פרגיות ביין אדום על מצע פולנטה

  • שוקי עוף עם חצילים, עגבניות ושום

  • קציצות עוף ברוטב

  • שוקי עוף עם בטטה וסלק

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • דלעת ערמונים במילוי אורז ופרגיות

  • עופיונים צלויים בלימון ובטטה

  • מרק כתום עם קציצות עוף

  • חזה עוף וסטייק חציל במחבת

  • מרק תימני של תמר קפלינסקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully