פאייה חגיגית עם עוף
אורלי פלאי מארחת את אבי שטייניץ, והשניים מבשלים סיר פאייה חגיגי עם זעפרן, עוף ונקניקיות עתיר בניחוחות מעושנים מתוך ספרם המשותף "ששת".
(צילום וידיאו, בימוי ועריכה: בבושקה הפקות, צילום סטילס: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות ציר עוף
- 10 חוטי זעפרן
- שמן זית לטיגון
- 4 שוקי עוף
- 2 נקניקיות מעושנות ופרוסות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
- 2 עגבניות קלופות וקצוצות
- 1/2 1 כוסות אורז עגול
- 2/3 כוס אפונה ירוקה
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
- 1. מחממים את הציר ומוסיפים זעפרן. שומרים חם.
- 2. מטגנים את שוקי העוף בשמן זית עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. מוסיפים נקניקיות ומשחימים גם אותן. מוציאים מהמחבת.
- 3. מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
- 4. מוסיפים קוביות פלפל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ'ילי ועגבניות ומטגנים יחד לקבלת סופריטו שהוא הבסיס כמעט לכל פאיה.
- 5. מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף והבשר, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- 6. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
- 7. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך ומתחיל להיחרך מעט. בשלב הזה אפשר לכסות לגמרי כדי לעודד בישול וריכוך או להסיר לגמרי את המכסה כדי לעודד אידוי נוזלים עודפים.
- 8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים את הפאייה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה