פאייה עוף
מתכון של עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" לפאייה עוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג עוף מחולק לירכיים, שוקיים, כנפיים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול
- 3 נקניקיות צ'וריסוס
- 1 כוס עגבניות שרי
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ליטר מים (או ציר עוף/ירקות)
- 2 כוסות אורז
- 250 גרם אפונה גינה
- 3 פלפלים אדומים
- 1/2 כפית פלפל ירוק חריף
- מעט זעפרן או כורכום
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את העוף במחבת עם שמן זית. מעבירים לנייר סופג.
- 2. באותה המחבת מטגנים בצל סגול וצ'וריסוס. מוסיפים עגבניות קלופות ושום.
- 3. מחזירים את העוף למחבת. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- 4. מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים פלפלים, כורכום ואפונה. מבשלים מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה.
- 5. מגישים בתוך המחבת.