קדירת בשר ביין וערמונים
כדי לחסוך זמן במטבח מכינה אורלי פלאי תבשיל חגיגי לפסח שטעמיו רק משתבחים אם מכינים אותו מראש - בשר על העצם עם ירקות שורש ויין בבישול ארוך.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 1.8 קילו נתח אסאדו בקר, עם עצם, חתוך גס
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 2 עלי דפנה
- 3 גרגרי פלפל אנגלי
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים פרוסים גס
- 2 גזרים פרוסים גס
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 ראש שום חצוי
- צרור תימין
- מלח
- פלפל
- 1 בקבוק יין אדום
- 1 שקית ערמונים בוואקום
- מים
- להגשה:
- פירה/אורז
אופן ההכנה
- 1. משרים את נתחי הבשר ביין אדום עם עלי דפנה ופלפל אנגלי למשך הלילה עד שהבשר מקבל גוון צבע כהה מאוד.
- 2. מחממים סיר כבד עם שמן זית. מוציאים את הנתחים מהיין (שומרים אותו להמשך), מייבשים בעזרת נייר מטבח ומטגנים את נתחי הבשר.
- 3. מוסיפים את ירקות השורש וצורבים גם אותם, מספר דקות עד להשחמה. מוסיפים ערמונים (שלמים) ומתבלים בתימין, מלח ופלפל.
- 4. יוצקים את היין מהמרינדה ומאדים עד שמריחים את האלכוהול מתאדה. מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 4 שעות על להבה נמוכה עד שהבשר רך מאוד וממש נופל מהעצם.
- 5. מגישים על מצע של פירה או אורז.