קדירת בשר ביין וערמונים

כדי לחסוך זמן במטבח מכינה אורלי פלאי תבשיל חגיגי לפסח שטעמיו רק משתבחים אם מכינים אותו מראש - בשר על העצם עם ירקות שורש ויין בבישול ארוך.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
קדירת בשר

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1.8 קילו נתח אסאדו בקר, עם עצם, חתוך גס
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים פרוסים גס
  • 2 גזרים פרוסים גס
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 ראש שום חצוי
  • צרור תימין
  • מלח
  • פלפל
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 1 שקית ערמונים בוואקום
  • מים
  • להגשה:
  • פירה/אורז

אופן ההכנה

  • 1. משרים את נתחי הבשר ביין אדום עם עלי דפנה ופלפל אנגלי למשך הלילה עד שהבשר מקבל גוון צבע כהה מאוד.
  • 2. מחממים סיר כבד עם שמן זית. מוציאים את הנתחים מהיין (שומרים אותו להמשך), מייבשים בעזרת נייר מטבח ומטגנים את נתחי הבשר.
  • 3. מוסיפים את ירקות השורש וצורבים גם אותם, מספר דקות עד להשחמה. מוסיפים ערמונים (שלמים) ומתבלים בתימין, מלח ופלפל.
  • 4. יוצקים את היין מהמרינדה ומאדים עד שמריחים את האלכוהול מתאדה. מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 4 שעות על להבה נמוכה עד שהבשר רך מאוד וממש נופל מהעצם.
  • 5. מגישים על מצע של פירה או אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully