נושאים חמים

סופריטו גרוזיני

מפגש של אבי ביטון עם לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה הוליד תבשיל סופריטו בסגנון גרוזיני עם אגוזי מלך ורכז רימונים

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים

  • בור 8 סועדים
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן, לטיגון
  • 1.5 ק"ג בשר שריר לתבשיל חתוך לקוביות
  • מעט שמן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2-3 כפות רכז רימונים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 3 גבעולי טרגון
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כוס מים קרים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
  • 2. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את הבשר כ-5 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מוסיפים לבשר את השום, רכז הרימונים, הירוקים הקצוצים, האגוזים ותפוחי האדמה ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את כוס המים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי .

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת