סופריטו גרוזיני
מפגש של אבי ביטון עם לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה הוליד תבשיל סופריטו בסגנון גרוזיני עם אגוזי מלך ורכז רימונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- בור 8 סועדים
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- שמן, לטיגון
- 1.5 ק"ג בשר שריר לתבשיל חתוך לקוביות
- מעט שמן
- 3 שיני שום קצוצות
- 2-3 כפות רכז רימונים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 3 גבעולי טרגון
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כוס מים קרים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
- 2. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את הבשר כ-5 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מוסיפים לבשר את השום, רכז הרימונים, הירוקים הקצוצים, האגוזים ותפוחי האדמה ומערבבים.
- 4. מוסיפים את כוס המים ומתבלים במלח ופלפל.
- 5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי .