וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופריטו עוף עם קוקלאות, ירוקים וארטישוק

תבשיל סופריטו מסורתי מרשים במיוחד עם קציצות מקמח מצה, ורוטב מתובל עם ירוקים

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה!

מנות לפסח של ברטי. אפיק גבאי
מנות לפסח של ברטי

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 1 ק"ג פרגיות נקיות מעור
  • קוקלאות:
  • 200 ג"ר בשר אונטריב טחון
  • ביצה
  • 2-3 כפות של קמח מצה
  • מלח, פלפל ובהרט
  • לרוטב
  • 2 בצלים לבנים חתוכים גס
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 4 תפו"א אדמה חתוכים לקוביות 1/1 ס"מ
  • פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • חבילת עלי מנגולד ירוק קצוצים גס
  • 4 לבבות ארטישוק טרי חתוך לשישיות
  • כוס גרגירי אפונה טרייה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית כורכום
  • כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים, ניתן לקנות בשווקים)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל
  • מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את מרכיבי הקוקלאות יחדיו, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל, טועמים כדור אחד. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בצד.
  • 2. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את קוביות תפו"א עד שהם מקבלים צבע, מוציאים וסופגים מהשמן.
  • 3. מטגנים את הקוקלאות בשמן העמוק ומוציאים לנייר סופג.
  • 4. משחימים את הפרגית בסיר עם שמן זית ומניחים בצד. על המשקעים של הסיר מטגנים את הבצל, השום, הפלפל ירוק ומוסיפים את כל התבלינים. מוסיפים את המנגולד והארטישוק, הפרגיות, תפו"א והקוקלאות ומכסים במים (רק עד כיסוי, חשוב לא לשים יותר מידי) מכסים את הסיר.
  • 5. מבשלים על להבה נמוכה כארבעים דקות. מוסיפים אפונה טרייה ומבשלים עוד כעשרים דקות בחום נמוך.
  • 6. טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully