- 1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לצ'יפס עבים.
-
- 2. חותכים כל עגבנייה לשניים ומגרדים את תוכנן של העגבניות מעל קערה, ללא קליפת העגבנייה.
-
- 3. מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה לטיגון חצי עמוק. ברגע שהשמן חם, מכניסים לתוכו את הצ'יפס ומשאירים על אש גבוהה. מפזרים את תפוחי האדמה במחבת באופן אחיד ולא מעמיסים מדי על המחבת (עדיף לחלק את הטיגון של תפוחי האדמה לפעמיים) כדי לא להוריד יתר על המידה את חום השמן.
-
- 4. במקביל, מערבבים את העגבניות המגורדות עם רסק העגבניות ומלח. מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
-
- 5. חותכים את הפרגיות לרצועות קטנות וכאשר רוטב העגבניות מתחיל לבעבע מכניסים פנימה את הפרגיות. מערבבים היטב ומבשלים על אש גבוהה מספר דקות עד שהפרגית הופכת ללבנה לחלוטין מכל צדדיה. בוחשים מדי פעם.
-
- 6. כשהצ'יפס השחימו מעבירים לנייר סופג ומשם לתבנית פיירקס.
-
- 7. חותכים את הבצלים ל-4 לטבעות עבות. מטגנים בשמן החם מהצ'יפס, ולאחר הזהבה וריכוך מורידים מהאש ומסננים מהשמן.
-
- 8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 9. מסדרים את התבנית: בתחתית מניחים את הצ'יפס, מעל מוזגים את הפרגיות ורוטב העגבניות ומעטרים בבצל. אופים כ-20 דקות.
-
- 10. בהגשה מעטרים בפפריקה.
-
-
- סודות מהמטבח
- *שוטפים את הבצלים תחת מים זורמים, מה שמקל על מלאכת החיתוך שלהם ללא דמעות.
-
- *אפשר לבדוק את חום השמן על ידי הכנסת צ'יפס אחד. אם עולה מיד רעש בעבוע תוסס, זהו החום הנכון.
-
- *אם מחלקים את טיגון תפוחי האדמה לשניים, אין צורך להחליף את השמן. כשמוציאים את תפוחי האדמה הראשונים מורידים את האש ואז מכניסים את הסבב הבא, באופן זה השמן לא משפריץ. לאחר הכנסתם, אפשר להגביר את האש.