קדירת פרגיות ותפוחי אדמה
אם תסתכלו מקרוב על התוצאה וגם על החומרים, תבינו שמדובר במפגש פסגה בין סופריטו וגולאש עם תוספת מתקתקות.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 6 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חצויים
- 12 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים
- 2 בצלים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה (ואפשר גם 1/2 כפית חריפה)
- 2-1 כפות סילאן
- 2 תמרים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד שזהוב יפה.
- 2. מוסיפים גם שום ופרגיות ומשחימים משני הצדדים.
- 3. מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים ויוצקים סילאן ומים רק לכדי כיסוי. אם רוצים להעצים את המתיקות מוסיפים תמרים ללא גלעינים.
- 4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעתיים-שלוש זה מוכן הרבה קודם אבל אם רוצים ליהנות מעומק של טעמים כמו בחמין נותנים את הזמן. לא מערבבים כדי לא לשבור את תפוחי האדמה הרכים.
- *אם יוצאים מהבית אפשר להמשיך את הבישול האיטי גם בתנור על חום יחסית נמוך 140 מעלות.
- גיוון:
- אפשר לתבל גם בבהראט או בכמון.