- 1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד שזהוב יפה.
-
- 2. מוסיפים גם שום ופרגיות ומשחימים משני הצדדים.
-
- 3. מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים ויוצקים סילאן ומים רק לכדי כיסוי. אם רוצים להעצים את המתיקות מוסיפים תמרים ללא גלעינים.
-
- 4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעתיים-שלוש זה מוכן הרבה קודם אבל אם רוצים ליהנות מעומק של טעמים כמו בחמין נותנים את הזמן. לא מערבבים כדי לא לשבור את תפוחי האדמה הרכים.
-
- *אם יוצאים מהבית אפשר להמשיך את הבישול האיטי גם בתנור על חום יחסית נמוך 140 מעלות.
-
- גיוון:
- אפשר לתבל גם בבהראט או בכמון.