קדירת פרגיות ותפוחי אדמה

אם תסתכלו מקרוב על התוצאה וגם על החומרים, תבינו שמדובר במפגש פסגה בין סופריטו וגולאש עם תוספת מתקתקות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
קדרת פרגיות  ותפוחי אדמה. נמרוד סונדרס
קדרת פרגיות ותפוחי אדמה

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חצויים
  • 12 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה (ואפשר גם 1/2 כפית חריפה)
  • 2-1 כפות סילאן
  • 2 תמרים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד שזהוב יפה.
  • 2. מוסיפים גם שום ופרגיות ומשחימים משני הצדדים.
  • 3. מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים ויוצקים סילאן ומים רק לכדי כיסוי. אם רוצים להעצים את המתיקות מוסיפים תמרים ללא גלעינים.
  • 4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעתיים-שלוש – זה מוכן הרבה קודם אבל אם רוצים ליהנות מעומק של טעמים כמו בחמין נותנים את הזמן. לא מערבבים כדי לא לשבור את תפוחי האדמה הרכים.
  • *אם יוצאים מהבית אפשר להמשיך את הבישול האיטי גם בתנור על חום יחסית נמוך 140 מעלות.
  • גיוון:
  • אפשר לתבל גם בבהראט או בכמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully