קדירה של קציצות עוף בשזיפים
קציצות עוף של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- 1 כפות כמון
- מלח ופלפל
- לרוטב:
- 15 שזיפים מגולענים
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק
- כפית כמון
- כפית פפריקה
- כף שטוחה של סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 1 ליטר מים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב, מטגנים בשמן זית את כל ירקות הרוטב כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את התבלינים ואת השזיפים, מוזגים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
- 3. בינתיים, מעבדים את כל חומרי הקציצות וצרים מהתערובת כדורים קטנים (מומלץ לשמן את הידיים לפני).
- 4. מניחים בזהירות את הקציצות ברוטב הרותח ומבשלים יחד כ-40 דקות.