סופריטו בקר ירושלמי
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 400 גרם בשר בקר (עדיף בשר כתף) חתוך לקוביות של 3*3
- 4 תפוחי אדמה
- 4 כפות שמן
- 3 כפות קמח
- 2 שיני שום חצויות
- מלח
- פלפל שחור טחון
- ½ כוס שמן קנולה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
- 1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומטגנים עד להשחמה.
- 2. מצפים את קוביות הבשר בשכבה דקיקה של קמח, ומסירים את עודפי הקמח. בסיר בישול (עדיף שיהיה רחב ושטוח ככל האפשר) מטגנים בשמן את הבשר משני הצדדים, עד השחמה.
- 3. לסיר עם קוביות הבשר מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים, מלח ופלפל שחור ושום ומערבבים בעדינות.
- 4. מכאן נדרשת רק סבלנות - מבשלים את הסופריטו על אש נמוכה ככל האפשר למשך שעתיים וחצי.
- 5. במהלך הבישול יוצאים מהתבשיל נוזלים, בכדי לערבב את תכולת הסיר, מבלי "לשבור" את תפוחי האדמה תוך כדי ערבוב, תופסים את הסיר בשתי הידיות ומנערים בזהירות.
- 6. כשהסופריטו מוכן מגישים אותו עם פטרוזיליה קצוצה ונגיעה של לימון סחוט.