סופריטו בקר ירושלמי

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
מתכונים ירושלמים בפופינה. אפיק גבאי
מתכונים ירושלמים בפופינה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם בשר בקר (עדיף בשר כתף) חתוך לקוביות של 3*3
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן
  • 3 כפות קמח
  • 2 שיני שום חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומטגנים עד להשחמה.
  • 2. מצפים את קוביות הבשר בשכבה דקיקה של קמח, ומסירים את עודפי הקמח. בסיר בישול (עדיף שיהיה רחב ושטוח ככל האפשר) מטגנים בשמן את הבשר משני הצדדים, עד השחמה.
  • 3. לסיר עם קוביות הבשר מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים, מלח ופלפל שחור ושום ומערבבים בעדינות.
  • 4. מכאן נדרשת רק סבלנות - מבשלים את הסופריטו על אש נמוכה ככל האפשר למשך שעתיים וחצי.
  • 5. במהלך הבישול יוצאים מהתבשיל נוזלים, בכדי לערבב את תכולת הסיר, מבלי "לשבור" את תפוחי האדמה תוך כדי ערבוב, תופסים את הסיר בשתי הידיות ומנערים בזהירות.
  • 6. כשהסופריטו מוכן מגישים אותו עם פטרוזיליה קצוצה ונגיעה של לימון סחוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully