וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת בקר בטחינה

הטחינה הגולמית המשולבת ברוטב הבשר מעשירה את הרוטב ומסמיכה אותו, קצת בדומה לסינייה המזרחית. מתכון מתוך הספר "הכל בסיר אחד", מאת בני סיידא.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סיר בישול - אילוסטרציה. Artoday
סיר בישול - אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 מנות:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 2 ½ כוסות מרק עוף צח
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר כבד מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר ישחים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה.
  • 2. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים וחצי.
  • 3. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון והפטרוזיליה ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט מרק עוף. מגישים חם עם לחם טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully