פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל בקר בקארי אדום

      ערן ירוחם מגיש לכם מנה מפוארת מהמטבח התאילנדי: חתיכות של בשר בקר איכותי, העטופות בחלב קוקוס ותערובת של קארי אדום, יחד עם בוטנים קלויים. תענוג.

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      תבשיל בקר בקארי אדום וירקות שורש (אפיק גבאי)
      תבשיל בקר בקארי אדום וירקות שורש (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 1 ק"ג בשר בקר (שריר) חתוך לחתיכות של 2-3 ס"מ
      • 3 כוסות חלב קוקוס
      • כוס בוטנים קלויים וטחונים דק
      • 1 כף רוטב דגים
      • 2 כפיות רוטב תמרהינדי
      • 6 בצלי שאלוט
      • ציפורן, זרעי כוסברה, וקינמון טחונים
      • 2 כפות מיץ ליים (או כף מיץ לימון)
      • 1 כפית סוכר (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום)
      • למחית קארי אדום:
      • 2 כפות שבבי צי'לי
      • בצל אדום בינוני קצוץ
      • 3 שיני שום קצוצות
      • כף ג'ינג'ר קצוץ
      • כפית גרד לימון
      • ½ כפית מחית חסילונים
      • עלה לימון כפיר מיובש
      • כפית פפריקה
      • ½ כפית כורכום
      • ½ כפית זרעי כמון
      • כשתי כפיות שמן סויה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים/טוחנים את כל מרכיבי המחית ומוסיפים שמן עד לקבלת מחית רטובה.
      • 2. מניחים בסיר את הבשר, חלב הקוקוס והבוטנים. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה בסיר סגור, בוחשים מדי פעם.
      • 3. מוסיפים מחית קארי, רטבים, תבלינים סוכר ומיץ ליים. מצמצמים כ-10 דקות בסיר פתוח.
      • 4. מגישים חם, רצוי עם אורז מאודה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -