תבשיל בקר בקארי אדום
ערן ירוחם מגיש לכם מנה מפוארת מהמטבח התאילנדי: חתיכות של בשר בקר איכותי, העטופות בחלב קוקוס ותערובת של קארי אדום, יחד עם בוטנים קלויים. תענוג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר בקר (שריר) חתוך לחתיכות של 2-3 ס"מ
- 3 כוסות חלב קוקוס
- כוס בוטנים קלויים וטחונים דק
- 1 כף רוטב דגים
- 2 כפיות רוטב תמרהינדי
- 6 בצלי שאלוט
- ציפורן, זרעי כוסברה, וקינמון טחונים
- 2 כפות מיץ ליים (או כף מיץ לימון)
- 1 כפית סוכר (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום)
- למחית קארי אדום:
- 2 כפות שבבי צי'לי
- בצל אדום בינוני קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- כף ג'ינג'ר קצוץ
- כפית גרד לימון
- ½ כפית מחית חסילונים
- עלה לימון כפיר מיובש
- כפית פפריקה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית זרעי כמון
- כשתי כפיות שמן סויה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים/טוחנים את כל מרכיבי המחית ומוסיפים שמן עד לקבלת מחית רטובה.
- 2. מניחים בסיר את הבשר, חלב הקוקוס והבוטנים. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה בסיר סגור, בוחשים מדי פעם.
- 3. מוסיפים מחית קארי, רטבים, תבלינים סוכר ומיץ ליים. מצמצמים כ-10 דקות בסיר פתוח.
- 4. מגישים חם, רצוי עם אורז מאודה.