תבשיל בקר בקארי אדום

ערן ירוחם מגיש לכם מנה מפוארת מהמטבח התאילנדי: חתיכות של בשר בקר איכותי, העטופות בחלב קוקוס ותערובת של קארי אדום, יחד עם בוטנים קלויים. תענוג.

מתכון מאת: ערן ירוחם, foodsteps
תבשיל בקר בקארי אדום וירקות שורש. אפיק גבאי
תבשיל בקר בקארי אדום וירקות שורש

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר (שריר) חתוך לחתיכות של 2-3 ס"מ
  • 3 כוסות חלב קוקוס
  • כוס בוטנים קלויים וטחונים דק
  • 1 כף רוטב דגים
  • 2 כפיות רוטב תמרהינדי
  • 6 בצלי שאלוט
  • ציפורן, זרעי כוסברה, וקינמון טחונים
  • 2 כפות מיץ ליים (או כף מיץ לימון)
  • 1 כפית סוכר (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום)
  • למחית קארי אדום:
  • 2 כפות שבבי צי'לי
  • בצל אדום בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • כפית גרד לימון
  • ½ כפית מחית חסילונים
  • עלה לימון כפיר מיובש
  • כפית פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית זרעי כמון
  • כשתי כפיות שמן סויה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים/טוחנים את כל מרכיבי המחית ומוסיפים שמן עד לקבלת מחית רטובה.
  • 2. מניחים בסיר את הבשר, חלב הקוקוס והבוטנים. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה בסיר סגור, בוחשים מדי פעם.
  • 3. מוסיפים מחית קארי, רטבים, תבלינים סוכר ומיץ ליים. מצמצמים כ-10 דקות בסיר פתוח.
  • 4. מגישים חם, רצוי עם אורז מאודה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully