תבשיל סבזי חגיגי

השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" מבשל תבשיל בקר פרסי באווירת החג, שעובר בישול ארוך עד שהבשר ממש נמס בפה, ומוגש בליווי אורז לבן, בצל והמון עשבי תיבול.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: צילום בימוי והפקה: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-8-10 מנות:
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 2 צרורות שמיר
  • 2 צרורות כוסברה
  • 1/4 צרור נענע
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כרישות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ½ 1 ק"ג בשר בקר (לבישול ארוך: לחי, צוואר, כתף)
  • 3 כוסות מים
  • ½ 1 כוס שעועית אדומה מושרת למשך הלילה
  • 4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2-3 כפות רכז רימונים
  • להגשה:
  • אורז לבן
  • בצל
  • פלפל חריף (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים היטב. מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים.
  • 2. קוצצים בצל ומטגנים אותו במחבת רחבה.
  • 3. חותכים את הכרישות ומטגנים עם הבצל. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן.
  • 4. לאחר שהבצל והכרישה טוגנו היטב, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.
  • 5. קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו במעט שמן זית בסיר נוסף.
  • 6. חותכים את הבשר לקוביות של 4x4 ס"מ. מוסיפים לבצל הקצוץ את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר מאבד מצבעו האדום.
  • 7. מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים על סף רתיחה, עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.
  • 8. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר השעועית והבשר.
  • 9. מוסיפים 2 כפות מאבקת הלימון לתבשיל ומוסיפים מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.
  • 10. מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה.
  • 11. מגישים את תבשיל הסבזי עם אורז לבן ובצל.
  • מרק גונדי

  • אורז פרסי מסורתי

  • ירקות ממולאים ברוטב חמצמץ

  • חזה בקר צלוי

  • עגבניות ממולאות בשר

  • תבשיל נתח צ'אך

  • גזרים ממולאים בשר

  • קטאייף במילוי שפונדרה

  • אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

  • כריך קורנביף

  • כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה

  • פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

  • תבשיל בקר עם בצקניות

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully